Enine boyuna Spor Toto – Beykoz maçı

Hentbol Erkekler Süper Ligi 16.hafta maçında Spor Toto, Beykoz Belediyespor ile 23-23 berabere kalırken, Antrenör Gürcan Budakçı müsabakayı yorumladı.

HENTBOLHABER.NET – Ankara THF Spor Salonu’nda oynanan müsabaka 23-23 berabere sonuçlanırken, maç kıran kırana geçti.

Maçın enine boyuna detayını antrenör Gürcan Budakçı yorumladı, işte maçın öyküsü:

“Spor toto kalesinde Coşkun Göktepe, Beykoz kalesinde Yağız öksüzcük ile müsabaka başladı.

İlk 4 dakika Beykoz’un 1-0 üstünlüğü ile geçtikten sonra maç gol zenginliği kazanarak 9. dakikada 4-4 skora geldi. Ancak iki takımda birbirine nazire yaparcasına gol yollarında suskunluk yaşayınca 17 dakikada Spor Toto 4 Beykoz Belediye 5 gole sahipti. Sonrasında 17-18 ve 19 dakikalarda 3 gol bulan Spor Toto takımına  Beykoz Belediye 20. Dakikada SALİH ULUDAĞ’ın golü ile cevap verebildi. Bu dakikalarda YAKUP YAŞAR SİMSAR’ın rakibine yapmış olduğu sert müdahale karşılığında kırmızı kart alması Beykoz için sendeleme anıydı.

İlk yarı skoru Spor toto lehine 11-9 sonuçlanmışken Spor Toto’da TUĞBERK ÇATKIN 5 golle dikkatleri çekerken, Beykoz savunmasına zor anlar yaşatıyordu. Beykoz’da ise SALİH ULUDAĞ 3 golle dikkat çekiyordu.

Kale performansında ise Coşkun Göktepe’nin 5 kurtarışına karşılık Yağız öksüzcük’ün 1 kurtarışı vardı. Spor toto 17. Dakikada 7 metre atışını gole çevirirken, Beykoz 12. Ve 27 dakikalarda 7 metre atışlarını gole çevirdi.

Spor Toto SK – Beykoz Belediyesi SK: 23-23

İkinci yarıya 2 sayı geride giren Beykoz, takımının savunmada başlayacak olması Spor Toto için golle başlayıp farkı 3 sayıya çıkartıp moral üstünlüğünü yakalama avantajı mıydı?

Kalede  MEHMET EMRE ile oyuna başlayan Beykoz savunması bu avantajı vermek istemiyordu. Ancak 45 saniyelik bir hücumla gol atamayan Spor Toto’ya  ÖMER FARUK GÜLDAL Beykoz adına güzel bir sağ kanat golüyle cevap verdi. Sonrasında ikinci yarının ilk hücumunda yakaladıkları bu ivmeyi devam ettiremediler. 37. Dakikaya kadar  3 golü  DURMUŞ ALİ TINKIR’ a ait olan toplam 5 Spor Toto golüne karşın, Beykoz 3 gol üretebildi. Skor ise 16- 12 Spor Toto lehine olmuştu. Maçın koptuğu düşüncesinde olanları yanıltan bir kişi vardı Beykoz kalesinde. 

MEHMET EMRE ikinci 30 dakikada 8 kurtarış yaparak kalede %42 performansla oynadı.

Bu performansa SAMET KANBEROĞLU bir tanesi 7 metreden olmak üzere toplam 5 gölü ile destek olunca ve 45.dakikada 20-17 skor üstünlüğüne sahip olan Spor Toto yaklaşık 12 dakikalık gol orucuna girince dengeler bir anda değişti.

58.dakikada skor 21-23, 1 oyuncu eksik oynayan Beykoz lehine yazmaktaydı. Gol sonrasında hızlı santra ile başlayan Spor Toto hücumunda CAN ÇELEBİ 7 metre kazandırıp TUĞBERK ÇATKIN ise atışı değerlendirince skor 22-23 oldu.

Süre ise 58.15 göstermekteydi. Hücum hakkı elinde olan Beykoz ise yaklaşık 70 saniye hücum kullanarak maçın son 30. saniyesine kadar hücum hakkını kullandı ve pasif hücum ile bu hak Spor Toto’ya geçti.

Maçın sonuna 20 saniye kala YİĞİT ERÖZ sağ kanat golü ile skoru 23-23 dengeye getirdi.

Son 20 saniye de gol olmayınca her iki takım birer puan alarak bu haftayı kapattı.

Bakmadan Geçme