Erkek A Milli Takımımız finalde

Bulgaristan'da gerçekleşen IHF Challenge Trophy turnuvası yarı finalinde Kıbrıs Rum Kesimi ile karşılaşan A Milli Takımımız normal süresi 26:26 biten karşılaşmadan, iki uzatma devreleri sonucunda 35:32 kazanarak adını finale yazdırdı.

HENTBOLHABER.NET – Mücadeleye Milli Takımımız başladı ve ilk gol Yakup Yaşar Simsar’dan geldi. İlk 5 dakika geri kaldığında 3:2 Milli Takımımızın üstünlüğü vardı. İlk 10 dakikalarda kalecimiz Çoşkun Göktepe kurtarışları ile etkili olurken, hızlı hücumlardan faydalanamadık. İlk 10 dakika 5:4 Milli Takımımızın üstünlüğü ile geçildi. 13.dakika içerisinde takımın performansından memnun olmayan Kıbrıs Rum Kesimi antrenörü mola almak zorunda kaldı. Milli Takımımız bu dakikalarda hücumda başarı yüzdesini arttırmış olsa farkı 4-5 sayıya çıkarmış olacaktı. İlk devrenin son 10 dakikasına girildiğinde 11:9 Milli Takımımızın üstünlüğü vardı. 22.dakika içerisinde fırsatları daha iyi değerlendiren Kıbrıs Rum Kesimi 11:11 beraberliği yakaladı ve 23.dakikada da 11:12 öne geçmeyi başardı. Kıbrıs Rum Kesimi öne geçince İlker Şentürk mola aldı ve takımımıza uyarılarda bulundu. Milli takımımız ilk yarının sonları yaklaştıkça direkleri geçemedi. Ramazan Döne, Baran Nalbantoğlu’nun şutları direklerde patladı. İlk devrenin skoru 13:15 Kıbrıs Rum Kesimi lehine oldu.

İkinci yarıya Kıbrıs Rum Kesimi başladı. İkinci devrede gol rakip ekipten geldi ve fark 3 sayıya çıktı. İkinci devreye Milli Takımımız hızlı oynamaya çalışırken hücumda kısa sürede sonuca gitmeye çalıştı. İkinci devrenin 5 dakikası içerisinde Kıbrıs Rum Kesimi ortadan ARGYROU Julios ile yüklenirken, İlker Şentürk, oyuncularına adamlarını kaçırmamaları yönünde uyarılarda bulundu. Milli Takımımız aradaki farkı kapatamazken 35.dakika sonunda skor 15:18 Kıbrıs Rum Kesimi lehine oldu. Üst üste goller bulan Milli Takımımız 43.dakika içerisinde 19:19 beraberliği yakaladı.  Milli takımımız savunmada canlılığını arttırınca 22:20 ile 46.dakikada öne geçti. Müsabakanın son 10 dakikasına A Milli Takımımız 22:22 berabere girdi. 52.dakika içerisinde Kıbrıs Rum Kesimi 23:24 öne geçinci İlker Şentürk mola alarak takımımıza uyarılarda bulundu. Son beş dakikaya Milli Takımımız 25:24 öne girdi. 26. dakikada Çağlayan Öztürk 3. iki dakika zaman cezasını alarak diskalifiye oldu. Son dakika 26:26 beraberlik ile girildi. Son hücumda Ramazan Döne’nin şutunu kaleci kurtarırken, son 10 saniyede hücum bulan Kıbrıs Rum Kesimi gol ile buluşamadı ve normal süre 26:26 berabere sonuçlandı.

Uzatma devrelerine Samet’in golü ile başladık. İyi oynayan ekibimiz ilk uzatma ilk devresini 28:26 önde kapadı. İlk uzatma devresinin son saniyelerinde hücum seti başlatan Milli Takımızda Halil İbrahim Öztürk’ün hata yaptığına inanan Ramazan Döne, bitiş sinyali ile birlikte Halil İbrahim’e kızdı ve bağırdı.

İlk uzatma ikinci devresine A Milli Takımımız kötü başladı ve aradaki fark kapandı.(28:28) Kıbrıs Rum Kesimi 28:29 öne geçerken, A Milli Takımımız hücumlardan boş dönmeye başladı. Son 30 saniyede hucümda olan A Milliler 29:29 beraberliği yakalamasına rağmen öne geçmeyi başaramadı. İlk uzatma devreleri sonucu 29:29 oldu.

İkinci uzatma devrelerine başlayan Kıbrıs Rum Kesimi oldu. Halil İbrahim Öztürk’ün golü ile öne geçen Milli Takımımızın yorulduğu ve hücumda çok fazla hata yapmaya başladığı gözüktü. İkinci uzatma ilk devresinde Milli Takımımız 32:30 üstün olan taraf idi. İkinci uzatma ikinci devresinde A Milliler daha iyi gözüktü. Çoşkun Göktepe kurtarışları ile kalesini kapatırken, Ramazan Döne’nin attığı gol ile 34:31 öne geçmeyi başardık. A Milliler 2 uzatma devreleri sonucunda 35:32  maçı kazanarak adını finale yazdırdı.

 




Bakmadan Geçme