Erkekler Süper Ligi Sıralama Etabı İlk Turu Tamamlandı

2023-2024 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi'nde Play-off Sıralama Etabı'nın ilk turu tamamlandı.

2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde Play-off Sıralama Etabı’nın ilk tur maçları tamamlandı. Bu etapta iki maçı üst üste kazanarak rakiplerini eleyen Köyceğiz Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi, Beşincilik-Altıncılık maçlarını oynama hakkı kazandı. İki takım, seriyi üç müsabaka üzerinden, iki galibiyet temelinde gerçekleştirecek. İlk iki karşılaşma, normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın sahasında yapılacakken, üçüncü müsabaka gerekirse sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak.

Bu seride iki galibiyet alan takım, Şampiyonluk Etabı dördüncüsüyle Erkekler Süper Lig Sıralaması için Dördüncülük-Beşincilik maçına çıkacak. 

Öte yandan, Play-off Sıralama Etabı’nın ilk turunu geçemeyen Konya BBSK ve İzmir BBSK arasında Yedincilik-Sekizincilik serisi maçları gerçekleştirilecek. Bu seride de takımlar, iki galibiyete ulaşmak için üç müsabakada karşı karşıya gelecek. İlk iki maç normal sezonu daha üst sırada tamamlayan takımın sahasında, üçüncü maç ise gerekirse sezonu alt sırada tamamlayan takımın ev sahipliğinde oynanacak.

Bu serinin kazananı, Erkekler Süper Ligi’ni yedinci sırada tamamlayacakken, kaybeden takım ise ligi sekizinci sırada bitirecek. 

Play -Off Sıralama Etabı Maç Sonuçları

29 Nisan 2024 Pazartesi

-Köyceğiz Belediyesi 34-33 Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Klübü 
-İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Klübü 25-29 Nilüfer Belediyesi

1 Mayıs 2024 Çarşamba

-Köyceğiz Belediyesi 37-28 Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Klübü 
-İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Klübü 28-31 Nilüfer Belediyesi
 

Bakmadan Geçme