Erkeklerde tansiyon yükseliyor

THF Erkekler Süper Lig 19. Hafta, 1. Lig 17. Hafta, 2. Lig A, B, C, D Grupları 13. Hafta müsabaka programı ve görevlendirmeleri…

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Kadınlar Avrupa’da yollarına devam ederken eski kıtada erken havlu atan erkek hentbolu tüm dikkatini Süper Lig ve Türkiye Kupası’na yöneltmiş durumda. Bu Cumartesi hentbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük takımlarından birini İstanbul’da ağırlayacak olan Beşiktaş da VELUX EHF Şampiyonlar Ligi grup maçlarının sona ermesinin ardından yüzünü Türkiye’ye çevirecek.

ANKARA EKİPLERİ EVDE OYNUYOR
Lig ikincisi BŞB Ankaraspor, puana çok ihtiyacı olan Antalyaspor’u Ankara’da ağırlayacak. Geçtiğimiz hafta Rainbow Kayseri’yi mağlup ederek 2 puanı hanesine yazdıran Antalyaspor’un Sağ Kanat ‘ı Ali Canikli, maçtan sonra Hentbolhaber.Net’e yaptığı açıklamada galibiyet serisine devam etmek istediklerini söylemişti. Ligde 12. sırada bulunan Okan Halay yönetimindeki Antalyaspor için bundan sonra alınacak puanlar kritik öneme sahip.

Ankara’daki bir başka maç ise Maliye Milli Piyango ile bu sezon mazeretsiz sahaya çıkmadıkları için 2 puanı silinen Rainbow Kayseri ekibi arasında oynanacak. Süper Lig’de 4 ve 7. sırada bulunan ve sert oynayan iki ekibin maçında seyir zevkini artıran bir tansiyon bekleniyor.

Ankara’daki son maç Gençlerbirliği ile Süper Lig’in en genç ekibi Konya Selçuklu Belediyesi SK arasında oynanacak. Ateşli Gençlerbirliği taraftarının Cebeci’de tribünleri dolduracağı maç, yolun yarısının geçildiği bu aşamada puan açısından önemli bir başka karşılaşma olarak ajandada yer alıyor.

AKDENİZ DERBİSİ
İki Akdenizli Mersin’de karşılaşıyor. Süper Lig’de zor günler yaşayan ve ligin sonuna demir atan İzmir Büyükşehir Belediyesi SK, girdiği finansal darboğazdan Hantaş sponsorluğu ile çıkan Mersin Hantaş Sportif’e konuk oluyor.

Sezon başında iddialı bir takım kuran ancak üç önemli oyuncusunun art arda önemli sakatlıklar yaşaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Trabzonspor, geçtiğimiz sezonun play off finalisti Ankara İl Özel İdare SK ile karşılaşacak. Trabzon ekibi ligde 6, Ankara ekibi ise 9. Sırada yer alıyor.

İSTANBUL’DA İKİ MAÇ
Erkekler Süper Lig’de Beşiktaş ile birlikte İstanbul’u temsil eden İstanbul Anafen Koleji SK, ligin köklü ve güçlü ekiplerinden Nilüfer Belediyesi SK’yı konuk edecek. Ligde üçüncü sırada bulunan Bursa ekibi maçın favorisi. Ancak Beşiktaş Mogaz’dan puan almayı başaran tek takım olan Anafen, bir sürpriz yaparak puan tablosundaki yerini yükseltebilir.

En yakın rakibi ile arasında 7 puan fark bulunan lider Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı, Cumartesi günü oynanacak Barcelona karşılaşması nedeniyle 19. Haftanın erteleme maçında Süper Lig’e hızlı bir giriş yaparak haftalarca liderlik koltuğundan inmeyen Amasya Taşova’yı ağırlayacak. Mütevazi kadrosu, kıdemli teknik direktörü tarafından en iyi şekilde yönlendirilen Amasya ekibi; Beşiktaş, BŞB Ankaraspor, Maliye Milli Piyango gibi güçlü rakiplerin ardından THF Erkekler Süper Ligi’nde 5. sırada yer alıyor.

 

THF Erkekler Süper Ligi 19. Hafta müsabaka programı ve görevlendirmeler:

22 ŞUBAT 2015 PAZAR

İstanbul Anafen Koleji SK – Nilüfer Belediyesi SK
Salon: İstanbul Yakacık İTO Spor Salonu
Saat: 13:00
Hakemler: Özgür Benli-Savaş Yüksek, Ankara-Hatay
Gözlemci: Çetin Özen, Ankara

Mersin Hantaş Sportif SK – İzmir Büyükşehir Belediyesi SK
Salon: Mersin Seyfi Alanya Spor Salonu
Saat: 14:00
Hakemler: Ahmet Koç – Nedim Güneş, Ankara-Mersin
Gözlemci: Mustafa Şeker, Adana

Maliye Milli Piyango SK – Rainbow Kayseri SK
Salon: Ankara THF Spor Salonu
Saat: 13:00
Hakemler: Ayhan Gök – Anıl Eğlengül, Kırklareli-Ankara
Gözlemci: Seddi Çelik, Ankara

BŞB Ankaraspor – Antalyaspor
Salon: Ankara THF Spor Salonu
Saat: 15:00
Hakemler: Fırat Beyde – Hasan Kaygusuz, İzmir
Gözlemci: İzzet Karabulut, Ankara

Gençlerbirliği – Konya Selçuklu Belediye SK
Salon: Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonu
Saat: 15:00
Hakemler: Mehmet Deniz – M. Emin Oruç, Mersin – Muğla
Gözlemci: Şerafettin Önay, Ankara

Trabzonspor – Ankara İl Özel İdare SK
Salon: Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu
Saat: 15:00
Hakemler: Mahmut Boyraz – Ebubekir Boyraz, Sivas
Gözlemci: Kaşif Çınar, Rize

25 ŞUBAT 2015 ÇARŞAMBA

Beşiktaş Mogaz HT – Amasya Taşova YİBO SK
Salon: İstanbul Süleyman Seba Spor Salonu
Saat: 19:00
Hakemler: Tayfun Torçuk – Furkan Kazmaz, Rize
Gözlemci: Selami Mertoğlu, İstanbul

 

Haber

 

 

Bakmadan Geçme