EHF EURO 2020’de büyük şölen bu akşam

Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası'nda finalinde TSİ bu akşam saat 18:30'da, Stockholm'de, Tele2 Arena'da İspanya ve Hırvatistan karşılaşacak.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası’nda bronz madalya sahibini buldu. Yarı finalde Hırvatistan karşısında dramatik bir mağlubiyet alan Norveç, İspanya karşısında son saniyeye kadar direnen ama galip gelemeyen Slovenya’yı 28-20 mağlup etmeyi başardı. Flensburglu sol kanat oyuncusu Magnus Jöndal’ın 7 golü galibiyette ve haliyle bronz madalyada büyük rol oynadı. Bu sonuçla beraber Norveç, Mısır’da düzenlenecek 2021 Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası için direkt vizeyi de almış oldu.

Haber

BÜYÜK FİNAL BU AKŞAM

Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası’nda finalinde TSİ bu akşam saat 18:30’da, Stockholm’de, Tele2 Arena’da İspanya ve Hırvatistan karşılaşacak.

Mücadele beIN Sports HD 4 kanalından ve ehftv.com adresinden canlı olarak yayınlanacak.

İki ülke daha önce pek çok turnuvada karşılaştı ve iki takım da pek çok kez birbirine üstünlük kurdu. Avrupa Şampiyonası organizasyonu altında ilk karşılaşmaları 25 Mayıs 1998 tarihinde İtalya’nın kuzeyindeki Verano kentinde gerçekleşti ve Euro 98’in ilk grup karşılaşmasından 18-18’lik skorla iki taraf da puanları paylaşarak ayrıldılar. İki taraftan galibiyeti ilk tadan ise 2000 yılındaki turnuvadaki grup maçında 27-22’lik skorla İspanya oldu. Zagreb’de 10.000 Hırvat’ın önünde unutulmaz bir galibiyet alan İspanyollar o turnuvayı bronz madalyayla tamamladılar. Hırvatlar rövanşı 2004 Slovenya’da 30-29’luk skorla aldıktan itibaren bir sonraki Avrupa Şampiyonası karşılaşaması için 2012’yi beklemek zorunda kalacaklardı. Sırbistan’daki turnuvada biri Novi Sad’daki grup, diğeri Belgrad’daki bronz madalya maçı olmak üzere iki kez karşılaştılar ve iki taraf da birer galibiyetle sahadan ayrıldı. Fakat önemli olan bronz madalya karşılaşmasını Hırvatistan kazandı ve evine eli boş dönen İspanyollar oldu. 2014 Danimarka’da ise İspanya bronz madalyanın rövanşını aldı. 29-28 biten üçüncülük maçından bu kez Hırvatlar eve eli boş döndü. 2016’da bronz için değil gümüş madalya için karşılaştılar ve yarı final mücadelesini İspanya 33-29 kazanan taraf oldu. Geçtiğimiz turnuvada, 2018’de, İspanya Hırvatistan’da mutlu sona ulaşırken ev sahibiyle hiç karşılaşmadı. İki takım Avrupa Şampiyonaları’ndaki son karşılaşmasını bu turnuvada 1. grubun liderliği için oynadı ve iki taraf da birbirine üstünlük kuramayınca averaj farkıyla İspanya grubu lider tamamladı.

Avrupa Şampiyonası çerçevesinde iki takım 8 kez karşılaştı ve yarısını İspanyollar, kalan maçların yarısını ise Kovboylar* kazandı. İki kez de iki taraf birbirine üstünlük kuramadı. 2020 finali bu başlık altında iki takımın 9. Karşılaşması olacak.

İki takım da turnuva boyunca mağlubiyet almadı ve galibiyet alamadıkları tek karşılaşmayı ise birbirlerine karşı oynadılar. İspanya’nın en golcü ismi 35 golle Alex Dujshebaev. Hırvatistan’da ise bu ünvanı 31 golle Domagoj Duvnjak taşıyor. İspanya turnuva boyunca hücum gücüyle öne çıkıyor ve 260 golle en golcü takım olmaları da bunu bir hayli kanıtlar nitelikte. Hırvatlar ise Duvnjak’ın önde bulunduğu 5-1’lik savunmayla dikkat çekiyor. Bu niteliklerin çarpışacağı final karşılaşması hentbolseverlere çok şey vadediyor.

*Kovboylar, Hırvatistan Erkek Milli Takımı’nın hentbol camiasındaki takma adı

Bakmadan Geçme