Ezeli rakipler birlik oldu

Almanya’nın “El Clasico” maçlarını oynayan Kiel ve Flensburg takımları, Bundesliga’daki önemli bir değişiklik için güç birliği yaptı.

HENTBOLHABER.NET – Geçtiğimiz iki gün Türkiye Ramazan Bayramı tatilindeyken Almanya’da hentbol mesaisi devam ettti. Bundesliga ekipleri Düsseldorf’da yıllık toplantılarını yaptı.

Bu yılki toplantının öyle bir gündemi var ki, ezeli rakip iki büyük takımın teklifi kabul edilirse Alman ulusal liginde oynanan maçlar tüm dünyayı etkileyecek.

20 Bundesliga şampiyonluğu bulunan THW Kiel, 2014 IHF Dünyanın En İyi Teknik Direktörü Ljubomir Vranjes’in SG Flensburg-Handewitt’i ve Bergischer HC ulusal ligdeki maçlarda sahaya 14 değil 16 oyuncu ile çıkılması teklifini getirdi.

2014’de SG Flensburg-Handewitt ile Velux EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra ezeli rakip THW Kiel’e transfer olan Alman Milli Takımının başarılı oyuncusu Steffen Weinhold, Handball World’e yaptığı açıklamada sahaya 16 oyuncu çıkmasının Bundesliga için gerekli olduğunu söyledi.

Haber

EN ÇOK MAÇI ONLAR OYNUYOR

Örneğin Weinhold kalibresinde bir oyuncu dünyanın en zor ligi olarak bilinen Bundesliga’da 34 lig maçı oynuyor. Bunun yanında kulüp düzeyinde Alman Kupası ile Şampiyonlar Liginde top koşturan oyuncu, milli takım ile Avrupa veya Dünya Şampiyonası ve diğer uluslararası turnuvalarda mücadele ediyor. Sadece Şampiyonlar Liginde 3 Alman takımı bulunuyor. Alman liginde forma giyen hentbolcular dünyada bir yılda en fazla maç yapan oyuncular arasında ilk sırada yer alıyor.

FİNANSAL GÜÇ KORKUTTU

Dünyadaki pek çok ulusal ligde olduğu gibi Alman Kadınlar Ligi ve Şampiyonlar Liginde oyuncu sayısı 16’ya çıkarıldı. Kadroda 16 kişinin olması özellikle Avrupa Kupalarında mücadele eden ekiplerin antrenörlerine kilit oyuncularını dinlendirebilmek için alan yaratacak. 16 oyuncu teklifi geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelmiş ancak bazı kulüpler Almanya’nın büyük takımlarının finansal gücü karşısında çekinerek tekliflerin reddedilmesini sağlamışlardı.

BİR NEFES ARALIĞI…

Steffen Weinhold; “Hentbol her geçen gün daha zor ve hızlı oluyor ve her sezon maç sayımız artıyor. Antrenörler için oyuncu sayısının fazlalaşması bazı durumlarda karışıklık yaratabilir ancak ayı zamanda yükünü de azaltır. Oyuncunun da dinlenmesi gerek. Erkek Bundesliga dışında her yerde kadrolar 16 kişi” dedi.

Bakmadan Geçme