Faruk Kaymakcı, Kastamonu Hentbolunu örnek gösterdi

  KAYMAKCI TOSYA'DAN BELÇİKA'YA UZANAN HENTBOL YOLCULUĞUNU ANLATTI:'Kastamonu hentbolu gurur verici durumda' >>> YILMAZ ACAR DAVUT – Özel / HENTBOLHABER.NET  Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, hentbolla tanışma hikayesini ve hentbolun zaman içerisinde kişisel yolculuğuna katkısını anlattı. Avrupa Kupaları'ndaki mücadelesiyle Kastamonu'yu ve ülkemizi gururlandıran Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kadın hentbol [&hellip]

 

Haber

KAYMAKCI TOSYA’DAN BELÇİKA’YA UZANAN HENTBOL YOLCULUĞUNU ANLATTI:
“Kastamonu hentbolu gurur verici durumda”


>>> YILMAZ ACAR DAVUT – Özel / HENTBOLHABER.NET 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, hentbolla tanışma hikayesini ve hentbolun zaman içerisinde kişisel yolculuğuna katkısını anlattı. Avrupa Kupaları’ndaki mücadelesiyle Kastamonu’yu ve ülkemizi gururlandıran Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kadın hentbol takımı ile Fransa’nın Nantes takımı arasında oynanan karşılaşmayı izlemek için Kastamonu’ya gelen Kaymakcı, Kastamonu’daki kadın hentbol takımının hem ülkeye hem de Avrupa’ya güzel mesajlar verdiğini kaydetti.
Hentbola Kastamonu’nun Tosya ilçesinde başladığını söyleyen Kaymakcı, Tosya’dan Ankara Üniversitesi Siyasal’a oradan da Belçika’ya uzanan hentbol yolculuğunun kıymetine değindi. Hentbol oynadığı zamanlarda bulunduğu yöreyle kendisini hentbolun bütünleştirdiğini söyleyen Kaymakcı, gençleri de hentbola davet etti.
Ülke ilişkilerinin sadece siyaset, ekonomi ve diplomasiyle sınırlı olmadığını kaydeden Kaymakcı, Kastamonu ile Nantes arasındaki kadın hentbol müsabakasında Fransa Büyükelçisi’nin de bulunduğunu aktardı, Fransa’nın Türkiye’nin AB üyelik sürecindeki katkı potansiyeline vurgu yaptı.
“HENTBOLA TOPRAK SAHADA BAŞLADIK”
Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, hentbolla tanışma ve ilerleyiş sürecini şu ifadelerle aktardı: “Hentbol benim en fazla severek yaptığım spor. Kastamonu’dan Tosya’ya tayin olan Ahmet Demirkol hocamızla hentbola Haberbaşladık. Bir toprak sahada başladık, toz-toprak ve zaman zaman çamur içinde hentbol oynamıştık. Ortaokul, lise yıllarında Tosya’da oynadığımız hentbolu Kastamonu’ya taşıdık. Kastamonu’da Tosya Lisesi olarak il birincisi olduk (1978-1984 yılları arası, Tosya Lisesi). Daha sonra bölge turnuvalarına katıldık. Öğrencilik yıllarımın en güzel anları, en zevkli anları hentbol oynadığımız dönemlerdi. Başka okullarla yaptığımız hentbol maçları ve başka şehirlere yapmış olduğumuz ziyaretler çok büyük değer kattı.”
“HENTBOL BENİ BELÇİKA İLE BÜTÜNLEŞTİRDİ”
Kaymakcı: “Hentbola olan ilgim her zaman devam etti. Üniversite yıllarımda da hem Eskişehir’de hem Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde hep hentbol oynadım. Daha sonra yurt dışında özellikle Belçika’ya gittikten sonra iki dönem Belçika liglerinde amatör hentbol liginde Belçika’nın bir takımında oynadım. Gerçekten hentbol, beni Belçika ile bütünleştirdi. Hentbol sayesinde Belçika’nın birçok şehrini gezme fırsatım, birçok insanıyla tanışma fırsatım oldu. Dolayısıyla ben de tüm gençlerimize hentbolu tavsiye ediyorum.”
HEM İYİ KALECİ HEM İYİ PİVOT
Kaymakcı: “Ben hentbol oynadığım yıllarda kaleci ve pivot olarak oynadım. Pivot olmaktan zevk duyuyorum, kaleci hislerim de zaman zaman uyanıyor. Hentbola ilk başladığımız yıllarda hentbol kaleciliğini daha bilmiyorduk. Daha öncesinde futbol kaleciliği de yaptığım için futbol kalecisi gibi algılıyor, bütün toplara uçuyordum. Kastamonu’daki eleme maçlarını hatırlıyorum, maç bittikten sonra kollarımın her tarafı morarmış oluyordu. Daha sonra hentbol kaleciliğini de iyi geliştirdim ama genelde ya kaleci ya da pivot oynadım. Hentbol güzel bir spor. Türk insanının zevkine hitap eden ve bence heyecanlı bir spor.”
“İLİŞKİLERİMİZ SADECE SİYASET, EKONOMİ, DİPLOMASİYLE SINIRLI DEĞİL, SPORLA DA ZENGİNLEŞİYOR”
HaberKastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kadın hentbol takımıyla Nantes arasındaki karşılaşmanın önemine dikkat çeken Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, ülke ilişkilerinin sadece siyaset, ekonomi, diplomasiyle sınırlı olmadığını sporla da zenginleştiğini söyledi.
Fransa’nın AB üyelik sürecindeki katkı potansiyeline dikkat çeken Kaymakcı, Kastamonu-Nantes maçının bu açıdan da değerli olduğunu ve karşılaşmaya Fransız Büyükelçi’nin de katıldığını kaydetti.
Kaymakcı: “Öncelikle tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kadın hentbol takımıyla Fransa’nın Nantes kadın hentbol takımı arasındaki maça ben de geldim. Kastamonu Valimiz ve Belediye Başkanımız da oradaydı. Fransa Büyükelçisi’ni de bu maça davet ettik. Fransa’yla ilişkilerimizde bir yumuşama var ve biz bunun daha da ileriye gitmesini ve NATO müttefikimiz kadim dostumuz Fransa ile çok daha yakın ilişkiler kurmak istiyoruz. Aynı zamanda Fransa’nın Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine katkıda bulunmasını istiyoruz. İlişkilerimiz sadece siyaset, ekonomi, diplomasiyle sınırlı değil, sporla da zenginleşiyor. Dolayısıyla da Kastamonu’daki maçı ben özellikle seyretmek istedim.”
“KASTAMONU, MAÇIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNDE DAHA İYİ OYNADI”
Kaymakcı: “Kastamonu ile Nantes arasındaki maç oldukça iddialı bir maçtı. Kazanan takım Avrupa Kupası’nda yoluna devam edecekti. Kastamonu kadın hentbol takımı bana göre çok çok iyi bir maç çıkardı. Ama tabi Fransız takımının uzun deneyimi ve Fransız takımı kadrosunda yer alan son derece iddialı sporcular, oldukça güçlüydü. Bence maç sonucu, mücadeleyi tam anlamıyla yansıtmadı. Aslında, Kastamonu’nun hakkıydı diyebilirim. Maçın büyük bir bölümünde Kastamonu daha iyi oynadı. Kalecimiz çok iyi kurtarışlar yaptı, takım da gayet iyiydi. Nantes takımında De Paula’yı durdurmak kolay olmadı. Oldukça heyecanlı bir karşılaşmaydı. Kastamonu-Nantes maçında da ya kaleci ya da pivot olarak maçta oynamayı çok isterdim.”
“KASTAMONU’NUN ÖNCÜLÜĞÜNÜN ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”
Kaymakcı: “Yerel yönetimlerin spora destek vermesi çok önemli. Ben görev yaptığım Avrupa şehirlerinde de gördüm, yerel yönetimler gerçekten sporun her alanına destek veriyorlar. Türkiye’de hentbola verilen destek ve kadın hentboluna verilen destek çok değerli. Genelde insanların algısında Kastamonu geri kalmış, dışarıya çok göç vermiş bir şehir olarak algılanıyor. Ama Kastamonu aynı zamanda kadın hentbolunun Türkiye’deki en iddialı şehirlerinden biri durumunda. Kastamonu yine Türkiye’nin aydınlanmasında da, Atatürk’ün en fazla güvendiği şehirlerden. Bu nedenle Ulu Önder Atatürk, Şapka ve Kıyafet Devrimi’ni Kastamonu’da başlatıyor. Dolayısıyla ben Kastamonu’nun kadın hentbolundaki bu öncülüğünün Türkiye’nin diğer şehirlerine de örnek olmasını diliyorum.”Haber
“KASTAMONU HENTBOLU GURUR VERİCİ DURUMDA”
Kaymakcı: “Kastamonu’nun Türk ve Avrupa hentbolunda bu noktaya gelmiş olması gurur verici bir durum. Türkiye’nin göreceli olarak nüfusu küçük olan bir vilayetinin Avrupa Ligi’nde zirveye oynaması hepimizin gurur duyacağı bir durum. Bundan dolayı ben Kastamonu Belediyesi’ni, tüm yerel yöneticilerimizi, kulüp başkan ve yöneticilerimizi ve aynı zamanda takımımıza destek olan tüm firma ve yöneticilerini kutluyorum. Onlara teşekkür etmek istiyorum.”

Bakmadan Geçme