Flensburg Veszprem’e teslim olmadı

Şampiyonlar Liginde haftanın maçı beraberlikle sona erdi. Şampiyonluğun en büyük adayı Veszprem, eve 1 puan ve hayalkırıklığı ile döndü.

HENTBOLHABER.NET –  2015 ve 2016 VELUX EHF FINAL4 finalisti Veszprem, farkı 6 sayıya kadar açtığı haftanın maçında (MOTW) ev sahibi Flensburg’un son 60 saniye içindeki çifte hücumu başarılı olunca beraberliğe razı oldu.

BİR KERE DAHA FLENSATIONAL

40. YILDA HEDEF DEVLER LİGİNDE ŞAMPİYONLUK

Flensburg evinde oynadığı 119 Avrupa Kupası maçının 99’unu kazandı. Dalya demek için iki tur beklemek zorunda.
Geçen sezon Plock karşısında olduğu gibi Veszprem ile VELUX EHF Şampiyonlar Ligi sezonuna beraberlikle başladı.
12. dakikadaki 5:4’lük üstünlük oyunda Flensburg’un önde olduğu son an oldu.

VELUX EHF Şampiyonlar Liginde iki kere gol kralı olan Momir İlic 7 golle Macar ekibinin en skorer ismi olurken, Flensburg’un Fransız yıldızı Kentin Mahe 9 gol ile günün adamı oldu.

Ekip arkadaşımız Angela Grewe de haftanın maçında fotoğraf makinesiyle yer aldı. Angela’nın Flensburg – Veszprem karşılaşmasında yakaladığı birbirinden güzel kareleri sizlerle paylaşacağız.

MAÇIN HİKAYESİ

SG Flensburg-Handewitt (GER) – Telekom Veszprem (HUN) 24:24 (10:13)

2016 VELUX EHF Şampiyonlar Ligi finalinde olduğu gibi Macar şampiyonunun neredeyse tamamında önde olduğu maçta galibiyet ellerinin arasından kayıp gitti.

48 dakika önde götürdükleri, farkı 6 sayıya kadar çıkardıkları mücadelede ev sahibi Flensburg büyük bir mücadele ruhu göstererek geri döndü ve 1 puanı aldı.

İlk yarıyı 10:13 önde bitiren Veszprem 34. Dakikada durumu 11:16 yaptı. Ilic’in altıncı golü ile skorun 12:18 olması Flensburg’da moral bozmadı aksine alarm etkisi yarattı. Flensburg taraftarı tribünden baskıyı artırırken oyuncuları da arka arkaya buldukları 4 gol ile farkı eriterek skoru 16:18 yaptı. Bu dakikalarda Veszprem hücumda büyük sıkıntı yaşadı ancak Kaptan Laszlo Nagy arka arkaya 2 gol atarak farkın kapanmasını engelledi (17:21).

Veszprem’in eziciliğine rağmen Sezonun ilk MOTW’ında (ehfTV.com haftanın maçı) Flensburg, taraftarları ve genç yıldızı Kentin Mahe ile kendisini Bundesliga’nın zirvesine taşıyan gücün ne olduğunu gösterdi.

MAHE VE PALMARSSON

Veszprem bitime iki dakika kala Mahe’nin golüyle tekrar sarsıldı (22:23) ancak başka bir genç; Aron Palmarsson, sazı eline aldı ve Veszprem’i rahatlatan golü attı (22:24). Mücadeleyi bırakmayan Flensburg maçın son dakikasında Chema’nın aldığı 2 Dakika cezasını avantaja çevirmesini bildi. Son 90 saniye içinde 2 gol atan Flensburg, Veszprem antrenörü Javier Sabate’nin tüm çabasına rağmen beraberliğe uzanarak bir anlamda maçı alan taraf oldu. Veszprem, maçın bitime altı saniye kala kullandığı serbest atışı gole çeviremedi.

Kentin Mahe, maçtan sonra şunları söyledi: “Kazanmak istiyoruz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Arkamızda inanılmaz bir taraftar gücü var. Bugün Veszprem’i onlarla birlikte yendik. Her Daim oyunumuzu geliştirmek istiyoruz. Evet bazı sorunlar var ama bugün  iyi bir iş yaptık. Ekibimizle gurur duyuyorum.”

Kapak fotoğrafı: Benjamin Nolte

Bakmadan Geçme