Fransa 2017’de gruplar belli oldu

Heyecanla beklenen Erkekler Dünya Şampiyonasında gruplar belli oldu. İlk maç 11 Ocak’ta Paris’te Fransa ile Brezilya arasında oynanacak.

HENTBOLHABER.NET –  Fransa’da düzenlenecek 2017 Erkekler Dünya Şampiyonası ilk tur maçları kurası Paris’te çekildi. Phenomenal Handball sloganıyla tanıtılan şampiyonanın grup maçları şimdiden heyecan yarattı.

→ Son Dünya Şampiyonu Fransa; Polonya, Rusya, Brezilya, Japonya ve Norveç ile Grup A’da yer aldı. Polonya, Katar 2015’de bronz madalyanın sahibi olmuştu. Norveç’e IHF tarafından Wild Card verildi.

→ Son Avrupa Şampiyonu (EHF EURO 2016) Almanya ise Hırvatistan, Belarus, Macaristan, Şili ve Suudi Arabistan ile Grup C’de mücadele edecek. Hırvatistan EHF EURO 2016’da bronz madalyayı kazanan takım olmuştu. Şili ise 2016 Pan Amerikan Erkekler Şampiyonası’nda gümüş madalyayı kazandı.

→ Grup B’de EHF EURO 2016 finalisti İspanya, Slovenya, İzlanda, Tunus, Angola ile ‘Lazarov’lu ‘Pribak’lı ‘Stoilov’lu Makendonya yer alıyor.

→ Son grupta ise son dünya şampiyonası finalisti Katar; Danimarka, İsveç, Mısır, Bahreyn ve Arjantin top koşturacak. Arjantin 2016 Pan Amerikan Erkekler Şampiyonası’nı bronz madalya ile bitirdi.

Gruplarda ilk dört sırayı alan takımlar Son 16’ya kalacak.

25. Erkekler Dünya Şampiyonası 11-29 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Grup A
FRA, POL, RUS, BRA, JPN, NOR

Grup B
ESP, SLO, MKD, ISL, TUN, ANG

Grup C
GER, CRO, BLR, HUN, CHI, KSA

Grup D
QAT, DEN, SWE, EGY, BRN, ARG

Haber

 

Bakmadan Geçme