Fransa Hentbol Federasyonu’ndan 1Milyon Euro’luk fon

Fransa Hentbol Federasyonu yeni sezon öncesi kulüplere destek olmak amacıyla 1Milyon Euro’luk fon paketi ile destek olacaklarını açıkladı.

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET – Covid-19 Pandemisi ile birlikte federasyonlar liglerde mücadele eden takımlara destek olmak için çalışmalara başladı.

Alman hükümetinin 200milyon Euro’luk destek paketi sunacağını açıklamasından sonra Fransa Hentbol Federasyonu’da liglerde mücadele eden takımlara 1Milyon Euro’luk fon ile destek olacaklarını açıkladı.

Fransa Hentbol Federasyonu’nun insan kaynaklarından sorumlusu başkan yardımcısı olan Claude Scarsi, salgının ardından sağlık krizinden daha başarılı çıkabilmek için federasyon tarafından kulüplere yönelik bir milyon eurodan fazla yardım fonu sunulacağını açıkladı.

Claude Scarsi devam eden açıklamalarında, “Fonun büyüklüğü bir milyon euroyu aşıyor. Bu fonlar gelecek sezon takımlara yardım etmek için kullanılacak. Federasyona kulüp ödemeleri enflasyon artışına tabi tutulmayacak. Tutarlar geçen yılki gibi kalacak. Federasyon liglere katılım ödemelerini almayacak, tüm takımlar için bu 153.000 euro demek. Buna ek olarak, çeşitli şekillerde kullanılmak üzere bir yardım fonuna 200.000 euro göndereceğiz. Ayrıca 250.000 euro ile de ekiplerin ucuz ekipman satın alması için destek olacağız.  Her oyuncunun profesyonel liglerdeki maaşları için 500 euro kadar destek sağlayacağız. Bu da yaklaşık olarak 180.000 euro demek. Ayrıca çeşitli desteklerler ile 1Milyon Euro’a yakın fon büyüklüğümüz olacak” dedi.

Bu yardım fonu nasıl kuruldu?
Pandemi nedeniyle oluşan olağanüstü durum sebebiyle , Fransa Hentbol Federasyon Başkan Joël Delplanque, gelecek sezon için kulüplere fayda sağlayacak çeşitli şekillerde bir yardım fonu kurmak istediklerini açıkladı. Delplanque, “Uyumlu ve birlikte bir çalışarak bu krizin sonuçlarına hızlı cevap vermek gerekmekte. Merkezi hentbol komitesinde ortak kararla seçilmiş yetkililer, Lig temsilcileri ve kulüp temsilcileri yer alıyor. Kulüpler, sponsorluk, lisanslı ürün satışları ve bilet gelirlerinde büyük bir düşüşle karşılaştılar ve karşılaşabilirler. Bu fon bir çok konuda kulüplere fayda sağlayacaktır” dedi.

Bakmadan Geçme