Fransa’dan Almanya’ya acı tarife

Rio 2016 Erkekler Hentbol Oyunlarında ilk finalist Almanya’yı son saniye golü ile mağlup eden Fransa oldu.

HENTBOLHABER.NET – Brezilya’daki Erkekler Hentbol Olimpiyat Oyunlarında heyecan dün oynanan yarı final maçları ile doruğa çıktı. 

Günün ilk yarı finalinde Future Arena Claude Onesta ile Dagur Sigurdsson’un takımlarının nefes kesici mücadelesine sahne oldu.

RIO 2016’DA ALTIN KİMİN OLACAK?

Maçın büyük bölümünü önde götüren Fransa oldu. Almanya ise uzun zaman 5 sayı olan farkı kapattı ancak son düdükten önce Daniel Narcisse’e engel olamadı. Narcisse son saniyede bulduğu gol ile Fransa’yı Olimpiyat finaline taşıdı. ‘Uzmanlar’ (Les Experts) Pazar günü finalde başarılı olursa üst üste üçüncü olimpiyat şampiyonluğu ile kırılması zor bir rekora imza atacak.

Ocak ayında Avrupa Şampiyonu olan İzlandalı Dagur Sigurdsson’un ‘Kötü Çocuklar’ı (Bad Boys) ise bronz madalya için mücadele edecek.

RIO’DA HENTBOL İZLEMENİZ İÇİN 7 NEDEN

Haber

Almanya, Fransa’nın taş gibi savunmasına çare bulamayınca 40. dakikaya gelindiğinde skor 5 sayı gerideydi (20:15). Bu dakikaya kadar Almanya’nın en etkili skoreri, yeni sezonda Paris Saint-Germain’e transfer olan Uwe Gensheimer oldu. Ancak ‘Uzmanlar’ karşısında sadece yakışıklı Uwe’nin kanattan bulduğu goller yeterli olmadı.

Ömür boyu oynadığı Rhein-Neckar Löwen’den PSG’ye transfer olan Uwe Gensheimer, geride bıraktığımız sezon RNL ile Bundesliga şampiyonu oldu.

BREZİLYA’DA MİNİ ŞAMPİYONLAR LİGİ

Haber

Maçın bitimine 12 dakika kala fark hala 5 sayıydı (26:21) ve bu dakikadan sonra Almanya muhteşem bir geri dönüş yaptı. 8 dakika içinde durumu 27:26’ya getiren ‘Kötü Çocuklar’ son dakikaya girilirken Tobias Reichmann 28:28 eşitliği sağladı.

Reichmann, Polonya ekibi Vive Tauron Kielce ile Mayıs ayında VELUX EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Takımının SG Flensburg-Handewitt ile oynadığı çeyrek final karşılaşmasının son saniyelerinde yaptığı müdahale ile Kielce’nin şampiyonluğuna belki de en büyük katkıyı yapan adam oldu.

Ancak Daniel Narcisse’in inanılmaz son saniye golü Almanları hüzne gark etti ve Fransa’yı altın madalyaya bir adım daha yaklaştırmış oldu.

Haber

Hırvatistan’da düzenlenen Erkekler 18 Yaş Avrupa Şampiyonasında (M18 EHF EURO 2016) Almanya ve Fransa dün 18:30’da, A milli takımları Rio’da kozlarını paylaşmadan önce yarı final oynadı. Fransa’nın gençleri uzatmalara giden maçta Alman gençlerini 39:38 mağlup ederek finale yükseldi.

M18 EHF EURO İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme