Fransa'nın hentbol ziyafetini kaçırmayın!

Fransa'nın 'Şampiyonlar Kupası' bugün sahibini bulacak.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – Fransa’da LIDL Starligue şampiyonu ile Lig Kupası şampiyonunu karşılaştıran organizasyon Şampiyonlar Kupası maçı, bugün saat 19:00’da Limoges’da, Beaublanc Spor Sarayı’nda oynanacak. Geçen sezon hem ligde hem de kupada mutlu sona ulaşan Paris Saint-Germain, Starligue’i ikinci tamamlayan Montpellier ile karşılaşacak. Geçen sezon oynanan Şampiyonlar Kupası, bir önceki sezon ligi ilk 4’te bitirenler arasında Final4 statüsünde oynanmış ve şampiyon Montpellier olmuştu. Bundan dolayı Montpellier bu kupada son şampiyon konumunda.

Haber

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde sürpriz sayılabilecek bir sonuçla Vive Targi Kielce’ye çeyrek finalde çarparak asıl istediği kupaya ulaşamayan PSG, Fransa’da ise hem ligi hem kupayı kazanarak ikide iki yaptı. Başkent ekibi kadrosunda büyük çaplı değişikliğe gitmese bile takımdan ayrılan 3 ismin hentboldaki yerini düşününce, değişikliğin o kadar da küçük olmadığını söyleyebiliriz. Alman ekibi Rhein-Neckar Löwen ile sol kanat takası yapan PSG, Uwe Gensheimer’i verip yerine Guðjón Valur Sigurðsson’u kadrosuna kattı. Oyun kurucu kadrosundan da Luka Stepančić’i Pick Szeged’e yollamalarının yanında, efsane süperstar kaleci Thierry Omeyer’nin 42 yaşındaki emekliliğini açıklamasıyla da takımdan toplamda 3 kişi ayrılmış oldu. Kaledeki rotasyonu Montpellier’den Vincent Gerard ile tamamlamalarının ardından, Kielce’den pivot Kamil Syprzak’ı kadroya katarak yaz transferini tamamlamış oldular.

Montpellier ise yazı bir hayli hareketli geçirdi. Takımdan ayrılan 8 oyuncunun yerini 6 oyuncuyla doldurarak rotasyonu nispeten daraltmış oldular. Takımdan ayrılan oyuncular içinde Vid Kavtičnik, Vincent Gerard ve Michael Guigou gibi 2018 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda önemli payı olan oyuncular da var. Yenilenmiş kadrosuyla Montpellier’nin bu sezon neler yapacağı merak konusuyken, ilk resmi sınavını da bu karşılaşmayla verecek.

Karşılaşma saat 19:00’da beIN Sports Max 2’den canlı yayınlanacak.

Bakmadan Geçme