Günal Ensari: Kastamonu deyince…

Olimpiyatlarda, Dünya Şampiyonalarında ve Avrupa Şampiyonalarında görev yapan Eski Federasyon Başkanı Günal Ensari, Kastamonu Belediyesi GSK’nın EHF Avrupa Ligi mücadelesi ile ilgili olarak düşüncelerini dile getirdi.

Günal Ensari: Kastamonu deyince…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu deyince artık “hentbol” kelimesinin hemen yanına bitiştirildiği ve hafızalara da böyle kazandığı  bir gerçektir.

Bu da ha deyince kısa sürede gerçekleşen bir şey değil. Bu alt yapı ile başlayan uzun yılların emeği, birikimiyle ve başarısıyla oluşturuldu. Önce bu birikimin ve başarının oluşmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Her yıl üzerine eklenen başarılarla bir “Kastamonu-Hentbol-Başarı” imajı oluştu.

Kastamonu – Nantes Atlantique maçının teknik analizini yapmayacağım. Ancak oynadığı maçta 50 dakikasını önde götürdüğü maçı kötü oynanan son 10 dak. ile kaybeden taraf oldu ve çeyrek finale çıkamadı yorumunu yamakla yetineyim.  Bu maç kazanılabilir miydi? Tabii  kazanılabilirdi.  Bu maçı kaybedince hep beraber çok üzüldük. Oynadığı takımın Olimpiyat Şampiyonu, Dünya Şampiyonu, Avrupa Şampiyonu olan hentbol kültürüne sahip bir ülkenin ve yabancılarla desteklenen temsilcisi olduğunu unutmayalım. 

Kastamonu’da bu yıl kısa sürede yabancılarla desteklenerek yapılan bu hamlenin pandemi dönemine rastlamasının dezavantajları ve zamanın kısıtlı olması belki de istenilen hazırlığın ve uyumun gerçekleştirilmesine engel oldu. 

İşin güzel tarafı Kastamonu’nun artık bu güçlü Avrupa takımları arasında isim olarak yer alması ve sürekliliğinin olmasıdır. Yenilgiyi kabullenmemek ve şimdiden geleceğe yönelik belirlenen hedefe ulaşmak için hazırlıklar yapılması önemlidir.

Kastamonu Avrupa Hentbolundaki yeri ve gücü ile artık güçlü takımların çekindiği takım olduğu bir gerçektir.  

Daha profesyonel olan bu anlayışın, sponsorları ve taraftarının desteği ile ülkemizi temsil ettiği arenada büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. 

Bu mağlubiyeti,  gelecekte daha büyük başarılara ulaşmanın başlangıcı için olan bir ders olarak algılanmasında yarar var. 

Kastamonu Belediyesi Hentbol Takımının, başkanı, yönetim kurulu, teknik ekibi, sporcuları, taraftarı ve sponsorlarıyla elele verip Avrupa’da ülkemizi zirveye taşıma yolunda beklentimi yineliyor ve başarılar diliyorum. 

Bakmadan Geçme