Paris ve genç hentbolcular

Yazarımız Günal Ensari, Fransa’da düzenlenen Akdeniz Konfederasyonu Turnuvasını kaleme aldı.

Paris ve genç hentbolcular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Paris’te düzenlenen 14. Erkekler Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Şampiyonası sona erdi. Bu yıl Paris’te yapılan Akdeniz ülkelerinin yanı sıra Dünya’ya da açık olan şampiyonaya 12 ülke katıldı. Ev sahibi Fransa, İspanya, İtalya, Türkiye, Karadağ, Tunus, Cezayir’in yanı sıra Amerika kıtasından Arjantin, Avrupa’dan Almanya, İzlanda, Polonya ve Asya Kıtasından da Katar katıldı.

Mini bir Dünya Şampiyonası niteliğindeki 17 yaş grubunda, üstün teknik ve taktiğe sahip ülkelerin mücadelesinde çok üst düzeyde hentbol oynandığını gördük. Bu şampiyona Modern hentbolu oynayan ülkelerin alt yapıdaki başarılı çalışmalarının da sergilendiği bir şampiyona oldu.

Özellikle Fransa, İspanya, İzlanda, Polonya ve bir hamle içinde olan italya’yı ülkelerinde hentbolun geleceğine yönelik nasıl bir hazırlık içinde olduklarını görme şansımız oldu.

Paris’te 12 takımın katıldığı şampiyona, daha önce planlandığı gibi Fransa’da düzenlenen Dünya Şampiyonası ile aynı zamanda olmasına özen gösterildi.  Şampiyonaya katılan tüm takımların genç sporcuları, antrenörleri, idarecileri ve hakemleri 17000 kişilik Bercy Accor Hotels Arena’da oynanan Rusya – Slovenya maçına götürülerek Dünya Şampiyonasının atmosferinin yaşanması sağlandı. Bu maç öncesinde de Konfederasyonun bronz madalya için oynanan Fransa – İtalya ve altın madalya için oynayan Almanya – İspanya maçları da herkesin rüyası olan bu muhteşem salonda oynandı ve madalya töreni yapıldı.

Bu şampiyonadan iki gün önce de şampiyona için çeşitli ülkelerden gelen ve görev yapan 6 çift hakem için tarafımdan bir seminer verildi. Başarılı maçlar yöneten genç hakemlerin bir kısmı final maçlarında, hayalleri olan Bercy Accor Hotels Arena’da düdük çalma imkanını yakaladı. Bunu yakalayan çiftlerden biri de Bronz madalya için Fransa – İtalya  maçına çıkan Gökhan – İldeniz hakem çiftimiz oldu.

Genç yeteneklerin yetiştirilmesini ve tecrübelendirilmesini amaçlayan Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Şampiyonasında her takım en az altı maç yaparak ileriye yönelik hazırlıklarındaki eksikleri görme şansı buldu.

Yine genç hakemler hem düzenlenen seminerle, hem de yönettikleri uluslararası maçlarla bilgi, görgü ve öz güvenlerini arttırak biraz daha tecrübeli hale geldiler.

!6-22 Ocak 2017 tarihleri arasında oynanan 14. Akdeniz Erkekler Hentbol Şampiyonası’nda sıralama şöyle oldu.

1.Almanya 2. İspanya 3. Fransa 4.İtalya 5.İzlanda 6. Polonya 7. Tunus 8. Cezayir  9. Arjantin 10. Türkiye 11. Katar 12. Karadağ




Bakmadan Geçme