Gürcan Budakçı: Kastamonu başaracak güçte

Hentbol Antrenörü ve yorumcu Gürcan Budakçı, hentbolhaber.net canlı yayınında Gazeteci Yılmaz Acar Davut'a konuk oldu.

HENTBOLHABER.NET – Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Lublin ve Nantes maçlarını defansif, ofansif ve kale performansları olarak ayrı ayrı değerlendiren Budakçı, defans ve hücumda Belediyespor’un sıkıntı yaşadığını söyledi.

“KASTAMONU TÜRK HENTBOLUNUN VİTRİNİ”
Budakçı’nın açıklamaları şu şekilde: “Kastamonu hedefleri hep en yukarıda tutuyor. Kastamonu, Türk hentbolunun gerçekten Avrupa’daki vitrin takımı, vizyon takımı. Onun başarılarından sadece Kastamonulular değil tüm Türkiye, tüm hentbol severler gurur duyuyor.”

“MAÇA HAZIR OLMAYAN BİR GÖRÜNTÜ VARDI”
Budakçı: “Kastamonu Lublin beraberliğiyle başladı, Fransa’nın iyi takımlarından bir tanesi Nantes maçı mağlubiyetiyle devam etti. Nantes maçında Kastamonu istediği gibi başlayamadı ve baya bir geç golle anca müsabakaya ısındı. Hücum ve savunmayı istediğimiz şekilde de yapamadı, bu da tüm hentbol severleri üzdü. Kastamonu ilk golü bulana kadar Nantes’in 5 golü vardı. Maça hazır girmemiş gibi bir durum vardı.”

“HÜCUMDA PROBLEM VAR”
Budakçı: “Kastamonu’nun gol frekanslarında da sıklık yok, goller çok aralıklı geliyor. 7’nci dakikada ilk gol 11’de ikinci golümüzü atmışız. Hücumda bir problem yaşadığımızı gösterir. İkinci yarı daha düzgün bir frekans yakaladık. Sporcular bireysel becerileri üzerinden hücum yapmaya çalışıyor. İki takımın hücumları eşitken, Kastamonu’nun top kaybının, pas hatalarının, hücum faullerinin fazla olduğunu -21- görüyoruz. Hücum varken şutumuz eksik kaldı. Takım uyumuyla alakalı olabilir.”

“SAVUNMADA SIKINTILAR GÖRÜYORUZ”
Budakçı: “Savunmada da sıkıntılar görüyoruz. Faul yapmayan bir Kastamonu vardı. Bizim çizgiye dayanmamamız, 9 metre içine rakip oyuncuları çok rahat almamamız lazım. Daha sert savunma –ceza almak anlamında değil- gerekli.”

“KALECİLER BAŞARILI”
Budakçı: “Kaleci performanslarına baktığımızda Kastamonu kalesinin başarılı olduğunu görüyoruz. Kalecilerde bu performanslar yakalanmamış olsaydı çok daha farklı sonuçlar olabilirdi. Merve, Lublin ve Nantes maçlarında çok iyiydi, Nantes maçında Amra da oyunda olduğunda iyi performans sergiledi. Karşı takımların kurtarış yüzdeleri Kastamonu kalecilerinin altında kalıyor. Kaleci yüzdemiz güzel ama bu kadar şutun da kaleye gelmemesi gerekiyor.”

“KASTAMONU BAŞARACAK GÜÇTE”
Budakçı Lada maçına ilişkin olarak ise şunları söyledi: “Lada maçında oyun kurucularının biraz daha uzaktan şut atmasını sağlayabilirsek, hücumda top kaybımızı mümkün olduğu kadar azaltırsak, organize hücumlarımıza dikkat edersek, hızlı top çevirirsek sonuca ulaşabiliriz. Oyun kurucuları tehlikeli. Gönlümden geçen Kastamonu’nun evinde Lada’yı yenerek Avrupa Ligi’ne tekrar merhaba demesi. Kaybedilen çok bir şey yok. Bunu Kastamonu yapabilecek güçte. Başkanından, menajerinden, sporculara, Belediye Başkanına kadar kenetlenmiş bir kent var. Belediye Başkanı Debrecen maçından sonra aşağı inip sporcuları tek tek kutladı. Bu ne kadar takımın yanında olduklarını gösterir.”

 

Bakmadan Geçme