Haftanın Maçında Kazanan Kastamonu Belediyespor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi 11. haftasında Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kendi evinde Armada Praxis Yalıkavakspor'u mağlup etti.

Hentbol Kadınlar Süper Ligi 11. haftası zirve mücadelesine ev sahipliği yaptı.

Lige verilen Hentbol Kadınlar Dünya Şampiyonası arasının tamamlanmasıyla, Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Armada Praxis Yalıkavak Spor Kastamonu Merkez Spor Salonu'nda karşılaştı.

Sezonun ilk devresinin kapanış maçı olan ve TRT Spor Yıldız'dan canlı olarak yayınlanan karşılaşmanın ilk yarısı 20-19, tamamı ise 35-34  ev sahibi Kastamonu Belediyespor'un üstünlüğüyle sona erdi. 

Baştan sona büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Kastamonu Belediyespor’a galibiyeti getiren golleri Burcu Dindar (12), Betül Yılmaz (10), Yasemin Şahin (3), Nurşah Sancak (2), Beyzanur Türkyılmaz (2), Cansu Akalın (2), Büşra Işıkhan (2) ve Emine Gökdemir (2) kaydetti.

Yalıkavak'ın gollerinin dağılımı ise şöyle: Yeliz Özel (7), Mouna Chebbah (6), Ümmügülsüm Bedel (6), Buket Seven (4), Fatma Akgün (4), Perihan Topaloğlu Acar (2), Ece Sözmen (2), Edanur Burhan (2) ve Kübra Sarıkaya (1).

Kastamonu Belediyespor, bu sonucun ardından puanını 18’e yükseltti ve namağlup zirvede yer alan Konyaaltı Belediyespor’u bir basamak geriden takibini sürdürdü. Yalıkavak Spor Kulübü ligde ikinci mağlubiyetini aldı ve haftayı 16 puanla üçüncü sırada kapattı.

Bakmadan Geçme