Hakem kıyafetleri bu senede serbest!

Hentbol liglerinin başlamısına sayılı haftalar kala takımlar hazırlıklarına devam ederken, müsabakalarda görev alacak hakemlerde hafta sonu sezona merhaba diyecek.

HENTBOLHABER.NET – 2015-16 sezonu 1.Hakem ve Gözlemci Semineri 14-15-16 Ağustos 2015 tarihinde Nevşehir-Ürgüp Linda Perissa Otelde gerçekleştirilecek. Seminere 103 Gözlemci , 56 çift hakemde seminere davet edildi.

Müsabakalarda görev alacak hakemlerin yıllardır olduğu gibi, bu sezonda birlikte hareket etmeden farklı marka formalar ile sahalarda görev yapacakları ifade edildi.

Marka ve Pazarlama Uzmanlarının yorumlarına göre Hentbol Hakemleri, Türkiye’de görev yapan diğer branş hakemlerine göre salonda en kalitesiz görüntüyü ortaya koydukları ifade edildi. Bazı hakemlerin geçen sezon giydikleri formasında eski THF logosu taşıdıkları ve bunun canlı yayınlarla gözüktüğünü belirttiler. Markalaşma ve değer algısının yükselebilmesi açısından THF’nin girişimi ile ortak hareket edilmesi, hentbol hakemlerinin görüntü kalitesinin artmasına olanak sağlayacağı vurgulandı.

Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Çetin Özen’in konu ile ilgili olarak görüşünü aldığımızda ise şunları söyledi:

“Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda bir proje gerçekleştirdik. Hakemlerimizin kıyafet kalitesinin artmasına yönelik olarak belirli markalar ile görüşmelerimizi tamamladık. Ancak bu konuda THF’den ve üyelerimizden yeterli miktarda kaynağı elde edemediğimizden projeyi beklemeye aldık”

Futbol, Basketbol, Voleybol liglerinde yer alan hakemler Federayonlarının yapmış olduğu çalışmalar neticesinde tek tip kıyafetler giyerken Hentbol liglerinde yer alan hakemlerin kıyafet birliği bulunmuyor.




Bakmadan Geçme