Hakemin önemi

Yazarımız Mehmet İhsan Doğan, MYK Hentbol ile Antalyaspor arasındaki müsabakayı kaleme aldı.

Hakemin önemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumartesi günü izlediğim ikinci maçta hakemin ne denli önemli bir faktör olduğunu gördüm.

Türk hentbolunun yetiştirdiği en iyi hakem çiftlerinden birini İbrahim Özdeniz-Kürşad Erdoğan’ı izledim MYK Spor – Antalyaspor maçında.

MYK’yı izlemiştim de Antalyaspor’u merak ediyordum; nasıl oynuyorlar, Okan Halay nasıl oynatıyor takımı?

İyi takım kırmızı-beyazlılar. İyi de hentbol oynuyorlar. 

Maçın önemli isimleri: İbrahim Özdeniz-Kürşat Erdoğan hakem çifti ile deneyimi ile kalesini MYK’ya kapatan Antalyasporlu Nevzat Hocaoğlu ve takımını yöneten Mikail Yıldırım; MYK’dan ise 6 gole imza atan Mikail ile 5 gol atan Chrubin Tabanguet oldu.

Maça gelirsek Antalyaspor 5’inci dakikaya 3-1 önde girdi. MYK 5 dakikada farkı kapatıp, öne geçti. 20’inci dakika biterken bu kez Antalyaspor öndeydi. İlk yarının bitimine 4 dakika kala farkı üçe çıkaran Antalya ekibi bitime 7 saniye kala attığı golle soyunma odasına 4 farkla önde gitti.

MYK ikinci yarının başlarında Antalyaspor’u yakaladı. 40’ıncı dakika biterken 19-19 beraberlik vardı. Sonra okan Halay’ın öğrencileri farkı giderek açtılar ve Antalya’ya 4 farklı bir galibiyetle döndüler.

Hakemin önemine gelince dostlar; Sahadaki ve kenardaki 30’dan fazla hentbolcu, teknik adam en profesyonelce(!) hakemleri etki altına almaya çalıştı. İtiraz etti, çok ağır faul yapılmış gibi kendini yerlere attı, ayağını tutarak feryat figan yerlerde kıvrandı ama İbrahim’le Kürşad’a yediremediler. Doğru, dürüst hentbol oynamak zorunda olduklarını anladılar ve güzel bir maç izledik.

Ha, bu arada MYKSpor’un ciddi bir seyirci potansiyeli var onu da belirteyim.

Diğer kulüpler de belki görür de, onlar da bir iki kişi getirirler. Umut işte… 

Bakmadan Geçme