Haziran’ın yıldızları Kudlacz-Gloc ve Manaskov

EHF Ayın Oyuncusu Ödülünün Haziran ayındaki sahipleri Polonya Milli Takım Kaptanı Karolina Kudlacz-Gloc ve Makedonyalı Sol Kanat Dejan Manaskov oldu.

HENTBOLHABER.NET – Ligler Mayıs sonunda bitti ancak Haziran ayı oyuncular için tatilde değil milli mesaide geçti. Ülkeler, Kadınlar Avrupa Şampiyonası (Kadınlar EHF EURO 2016) ile 2017 Erkekler Dünya Şampiyonası (Fransa 2017) elemelerinde kıyasıya mücadele etti.

Avrupa’daki hentbol habercilerinin oylarıyla belirlenen EHF Ayın Oyuncusu ödülünü Haziran ayında Polonya’dan Karolina Kudlacz-Gloc ve Makedonya’dan Dejan Manaskov aldı.

Haber

GÜNEŞİN OĞLU MANASKOV

Makedon Sol Kanat Dejan Manaskov, Fransa 2017 yolunda takımının Çek Cumhuriyeti ile yaptığı maçlarda kritik rol oynadı. İlk maçı 28:22 kaybeden Makedonlar, yeni teknik direktörleri Lino Cervar’ın yönetiminde Çek engelini aştı.

Dejan Manaskov, ev sahibi oldukları rövanş maçında attığı 11 gol ile takımının 34:27 kazandığı maçın yıldızı oldu. Güneşin Oğulları, 1 gol averaj ile Fransa’daki dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

Haber

Amina Adrizi ve Michal Pomorski’nin EHF’nin resmi sitesinde yer alan haberine göre Manaskov, bu ödülün büyük bir takdir ifadesi olduğunu söyleyerek Makedon oyuncuların bu tarz ödülleri almasını temenni ettiğini belirtti. Dejan Manaskov; “Kolay olmayacağını biliyorduk ancak ilk maçtaki kötü oyunumuzu rakibimizi hafife almış olmamızla açıklayabilirim. 6 farklı yenilgi bizi kendimize getirdi ve evimizde taraftarlarımızın desteğiyle kazanmayı başardık. Bu galibiyet milli takımımız için çok önemliydi. Bir kere daha dünya şampiyonasına katılmaktan mutluyum” dedi.

Makedon Kanat Dejan Manaskov EHF Haziran ayının oyuncusu ödülünü Dean Bombac, Sergei Rutenka, Petar Nenadic ve Mate Lekai gibi yıldızları geride bırakarak kazandı.

Haber

KALECİLER ONU ÇÖZEMİYOR: KAROLINA KUDLACZ-GLOC

Polonya Kadın Milli Takımı İsveç’te düzenlenecek EHF EURO 2016 elemelerinde Finlandiya’yı 33:11 ve Slovakya’yı 28:25 mağlup etti.

Teknik Direktör Kim Rasmussen’in Polonya ekibi ile çıktığı son maçlarda en etkili oyuncu Sol Kanat Karolina Kudlacz-Gloc oldu. Polonya Kaptanı Karolina Kudlacz-Gloc, iki maçta 17 gol kaydederek ülkesinin Avrupa şampiyonası elemelerini başarıyla tamamlamasında önemli rol oynadı.

Haber

Kudlacz-Gloc, ödülü almaktan çok mutlu olduğunu ve EHF’nin bu ödülünün sıkı çalışmasının takdir edildiği anlamına geldiğini söyledi. Polonya Kaptanı; “Çok çalışıyorum, elimden gelen her şeyi yapıyorum ve profesyonel bir sporcunun yaşamı neyi gerektiriyorsa öyle yaşıyorum. Bu ödül benim için büyük motivasyon kaynağı oldu” dedi.

Polonya, 2015 Dünya Şampiyonasında 4. Sırada yer aldı. Haziran ayındaki mücadelesi ile 2016 Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazanan kırmızı beyazlılar Rio 2016 Olimpiyat Oyunlarına vize alamadı.

Polonya Milli Takımının yeni hocası Leszek Krowicki’nin iyi bir seçim olduğunu belirten Kaptan Kudlacz-Gloc, eski hocası Kim Rasmussen’in çıtayı çok yükselttiğinin altını çizerek eşsiz bir figür olan Rasmussen’e oyuncuların büyük saygı duyduğunu belirtti.

EHF EURO 2016 elemeleri Balkan ülkeleri için iyi sonuçlandı. Karolina Kudlacz-Gloc, Balkanlardan Milena Raicevic, Katarina Krpez ve Neli Irman ile Avusturya’nın en skorer oyuncusu Katrin Engel’i geride bırakaraj Haziran ayının oyuncusu oldu.

Haber

 

Bakmadan Geçme