Kastamonu son dakikalarda…

Kastamonu Belediyesi GSK, Şampiyonlar Ligi eleme turu ilk maçında eski şampiyon rakibine direnemedi…

HETBOLHABER.NET – Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligindeki temsilcimiz Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (Kastamonu BGSK) , Norveç’teki 1. Eleme Grubu yarı final maçında Hırvat Podravka Vegeta’ya mağlup oldu.

Maçın son 4 dakikasına kadar beraberliği koruyan Kastamonu, oyuncu eksikliği ve sakatlıklar nedeniyle Şampiyonlar Ligi eski şampiyonlarından olan Hırvat rakibine direnemedi. PodravkaVegeta son 4 dakikada farkı açmayı başardı. İlk yarısı 11:11 biten müsabaka 21:17 Kastamonu aleyhine sona erdi.

KASTAMONU’NUN EN ÖNEMLİ SİLAHI MAÇ BAŞINDA SAKATLANDI

İki önemli oyuncusu ve fizyoterapistine vize verilmediği için eksik kadroyla Norveç’e giden temsilcimiz, maçın ilk dakikalarında Kaptan Serpil İskenderoğlu’nun sakatlanmasıyla bir talihsizlik daha yaşadı. Türkiye liglerindeki ve Türk Milli Takımındaki pek çok başarısının yanında Bundesliga şampiyonluğu ve gol kraliçeliği bulunan Oyun Kurucu İskenderoğlu’nun sakatlığı Kastamonu’ya pahalıya patladı. Vize alamadığı için Norveç’e gidemeyen fizyoteraspistimizin oyuncumuzun sakatlığına müdahale edip oyuna tekrar dahil olmasını sağlayıp sağlayamayacağı da akıllarda hep soru işareti olarak kalacak…

KALEMİZDEN NEREDEYSE TOP ÇIKMADI…

Temsilcimiz Kastamonu’nun maç kadrosu 12 oyuncu ile sınırlı kalırken, Hırvat ekibi sahaya tam kadro 16 oyuncu ile indi. Kaptanı maç başında sakatlanan takımımız 11 kişi ile 16 kişilik oyun oynamak zorunda kaldı ve haliyle oldukça yoruldu. Buna rağmen ekibimiz maçı son dakikalara kadar bırakmadı. Kaleci Anca Rombescu’nun da gününde olmaması da eklenince Kastamonu son dakikalara kadar berabere götürdüğü maçtan mağlup ayrıldı.

MAÇIN YILDIZI KASTAMONU’DAN ELEZ

Maçın yıldızı ve en skorer oyuncusu 9 golle Kastamonu Belediyesi GSK’nın Hırvat Sol Oyun Kurucusu Kristina Elez oldu. 

GOLLER

Kastamonu BGSK: Kristina Elez 9, Elis Sıla Aydın 2, Yasemin Güler 2, Elaine Gomes Barbosa 1, Katarzyna Kolodziejska 1, Esma Muratovic 1, Andrea Seric 1

HC Podravka Vegeta: Nemaskalo 7, Debelic 3, Vidak 3, Dezic 2, Pavlovic 2, Turk 2, Karlovcan 1, Toth 1

MAÇ RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ

 

EKİBİMİZ EHF KUPASI İÇİN SAHAYA ÇIKACAK

Kastamonu’nun grubundaki diğer yarı finalde ev sahibi Vipers Kristiansand Belarus ekibi HC Gomel’i 43 : 19 mağlup ederek finale yükseldi. Norveç ekibi yarın Podravka Vegeta ile Şampiyonlar Ligi gruplarına yükselmek için karşılaşacak.

Son şampiyonumuz Kastamonu ise HC Gomel ile 3. lük maçına çıkacak. Ekibimiz bu maçtan galibiyetle ayrıldığı takdirde EHF Kupası’nda 3. Turdan itibaren mücadele etmeye hak kazanacak. Kaybederse EHF Kupası’na 2. Turdan itibaren katılacak.

Müsabaka TSİ 17:00’de oynanacak ve ehfTV’den canlı yayınlanacak.

 

Bakmadan Geçme