Hentbol Erkekler Süper Ligi 14 takımla oynanabilir mi?

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nin 12 takımla oynanacağının THF tarafından açıklanmasından sonra bazı gelişmeler yaşandı.

HENTBOLHABER.NET – Covid-19 sonrası liglerin tescil edilmesi ile şampiyon ilan edilmemiş ve düşme kaldırılmıştı.

Geçen hafta içinde THF’nin 20/21 sezonunda Erkekler ve Kadınlar Süper Ligi!nin 12 takımla oynanacağını açıklamasından sonra Erkekler 1.Ligi’nin ilk 3 takımı Süper Lige davet edildi.

2020/21 sezonu takımları açıklandı

Süper Lige Lider Köyceğiz Belediyespor, 2.sırada yer alan İstanbul Üni. Spor Birliği SK ve Başkent Akademi Spor Kulübü davet edildi ve Süper Ligin 12 takımla oynanacağı açıkladı.

SÜPER LİG 14 TAKIMLI LİG OLABİLİR Mİ?

Erkekler 1.Liginde yer alan 4.sırada ki ekip Ankara Hentbol İhtisas SK ve 5.sırada yer alan ekip Tokat Gençlik SK’nın Süper Lig’de yer almak istediği öğrenildi.

İlgili kulüplerin THF’nin vereceği kararı beklediği ve davet gelmesi halinde Süper Lig’de yer almak istedikleri öğrenildi.  THF Süper Ligi’nin 14 takımla oynanabilme ihtimali Süper Lig’de yer alan bazı kulüp yetkilileri tarafından olumlu karşılanırken, Süper Lig ekiplerinden bazı yöneticilerin ekonomik anlamda ligin çok fazla zorlukları olduğunu THF’nin ekonomik olarak kulüplere yardım paketlerini açıklaması gerektiğini belirttiler.

THF’nin Erkekler 1.Ligi ekipleri Ankara Hentbol İhtisas SK ve Tokat Gençlik SK’nın başvuruları olur ve onaylanırsa, gelecek sezon THF Erkekler Süper Ligi 14 takımla oynanabilir.

Bakmadan Geçme