Hentbol geri döndü: “Veszprem Şampiyon”

Macar devi Telekom Veszprem, SEHA-Gazprom League finalinde Vardar 1961'i 35-27 mağlup ederek kupayı üçüncü kez müzesine götürdü.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – Maçı baştan sona domine eden Macar ekibi, bir ara farkın 3’e inmesine izin verse de maçın genelinde rakibini kendisine yaklaştırmadı. Takım halinde kullandıkları 50 şuttan sadece 15 tanesini kaçıran Telekom Veszprem’de en skorerler listesinde Sırp orta oyun kurucu Petar Nenadić 5 golle başı çekerken; Mate Lekai, Andreal Nilsson, Rogerio Moraes ve Dejan Manaskov 4’er golle Nenadić’i izledi.

Maç sonundaki basın toplantısında Telekom Veszprem koçu David Davis şunları söyledi: “Buraya hazırlıklı geldik ve tabi ki amacımız kupayı kazanmaktı. Rakibimiz bizi şaşırtmaya çalıştı ve bundan dolayı onları tebrik ediyorum. Bu galibiyeti, eğer pandemi olmasaydı burayı dolduracak olan taraftarımıza armağan ediyorum. Ayrıca aileme(eşime ve çocuklarıma) çok teşekkür ediyorum.”

Diğer tarafta Vardar 1961 koçu Stevče Aluševski ise şunları söyledi: “7’ye 6 oyunla onları şaşırtmak istedik. Onların geçiş oyununda ne kadar tehlikeli olduklarını ve iyi savunma yaptıklarında ne kadar çabuk hücuma kalktıklarını biliyorduk. Galibiyeti hak ettiler. Açıkça görülüyor ki onlar daha iyi takıma, daha geniş kadroya ve daha büyük bireysel yeteneklere sahipler.”

Final4’un bireysel ödüllerine ise şampiyon Veszprem damga vurdu. En değerli oyuncu ödülünü yeni transfer İspanyol kaleci Rodrigo Corrales alırken en iyi savunmacı ödülünü ise Sloven pivot Blaz Blagotinšek kazandı. Final4’un en iyi 7’si ise şu şekilde:

Kaleci: Rodrigo Corrales(Telekom Veszprem)

Sol Kanat: David Mandić(PPD Zagreb)

Sağ Kanat: Gasper Marguć(Telekom Veszprem)

Sol Oyun Kurucu: Alexander Shkrunsky(Meshkov Brest)

Orta Oyun Kurucu: Lovro Jotić(Vardar 1961)

Sağ Oyun Kurucu: Jorge Maqueda(Telekom Veszprem)

Pivot: Andreas Nilsson(Telekom Veszprem)

Haber

Bakmadan Geçme