Hentbol Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda kriz kapıda

Fotoğraf: Ludvig Thunman, Bildbyrån
Hentbol EHF EURO 2020 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Danimarka ve Norveç’in ev sahipliğinde organize edilecek.

ÖZEL HABER  / HENTBOLHABER.NET – Danimarka ve Norveç’in ev sahipliğinde 3-20 Aralık 2020 tarihinde yapılması planlanan EHF Euro 2020 Hentbol Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın ev sahiplerinde kriz kapıda.

Pandemi sebebiyle müsabakalar seyircisiz oynanacak olursa, gerekli ekonomik tedbirler olmaz ise Danimarka’nın şampiyonayı düzenlemek istemeyeceği ifade ediliyor.

Handbollskanalen.sede yer alan haberde, Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak ekonomik anlamda ağır bir yük olduğu ve bilet satışı olmazsa, şampiyonada seyirciler olmazsa ev sahiplerine çok fazla yük olacağı konuşuluyor.

Danimarka Hentbol Federasyonu’nun  BT gazetesine  vermiş oldukları röportajda, etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam edeceklerse bir tür finansal koruma istediklerini söylüyorlar. Ayrıca Norveç Hentbol Federasyonu Başkanının’da aynı düşüncede olduğu dile getirildi. Her iki ülke de şampiyonayı elinde tutmak istiyor ancak bunun için finansal garantiler istiyorlar. 

Avrupa Hentbol Federasyonu’nun (EHF) bu konuda ne yapacağı merak ediliyor. Aralık ayında aynı zamanda erkekler VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Final4 organizasyonu da Almanya’da gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme