Hentbolda, Cologne'den Büyüğü Yok

Hentbol ile ilgili güncel olayları takip eden Zeynur Pehlivan, Almanya’nın Köln şehrinde ki Velux Final4 Erkekler Şampiyonlar Ligi müsabakalarını yerinde bulunurak, güzelliğini heyecanını siz hentbol severler için aktarıyor ve aktaracak.

Zeynur Pehlivan’ın Almanya’da ki İlk Yazısı:

Hentbolda, Cologne’den Büyüğü Yok

Şampiyonlar Ligi FINAL 4,  Avrupa’nın en iyi dört takımın mücadele ettiği,  her  dakikası büyük heyecana , büyük şovlara ve eğlenceli  dakikalara sahne olan büyük bir organizasyon.

2011-2012 sezonundan itibaren,  Oceans Race yarışlarıyla birlikte, Erkekler Şampiyonlar Liginin en büyük  sponsoru  olan ve bu tarihten itibaren VELUX EHF FINAL4 olarak adlandırılan büyük bir organizasyon.

Haber

1993 yılına kadar Avrupa Kupası olarak yapılan bu organizasyon, 1993-94 sezonunda EHF Champions League  adını almış ve ilk kupa TEKA Santander   olarak bilinen CB Cantabria’nın olmuştu.

2009-2010 sezonundan itibaren FINAL4 şeklinde oynanmaya başlamış  ve  COLOGNE’de oynanan bu turnuvada Almanların hentbolda ki en büyük isimlerinden birisi THW Kiel, final karşılaşmasında FC Barcelona Borges’ı  yenerek VELUX EHF Champions  League şampiyonu olmuştu. FİNAL4’da mücadele eden diğer takımlar ise, Rus Chekhovskie Medvedi  ile İspanyol BM Ciudad Real takımlarıydı. 30.05.2010 tarihindeki Köln Lanxess Arena’da final maçını o gün  tam 19374 kişi izlemişti.

HaberDört yıldır oynanan FINAL 4 sürecinde  THW Kiel iki kez şampiyon olmuş, sadece 2010-2011 yılında dörtlü finallere kalamamıştı. 2010-2011VELUX EHF FINAL4’da, iki İspanyol ve iki Alman takımı dörtlü finallere kalmayı başarmış,  iki İspanyol takım final oynamış ve  FC Barcelona, Ciudad Real’i yenerek şampiyonluk kupasını sahibi olmuştu.

20000 kişinin izlediği 2011-2012 VELUX EHF FINAL4’u birinciliğini ise THW Kiel, yine bir İspanyol ekibi, BM Atletico Madrid’i 26-21 yenerek elde etmişti.

Geçen sene (2012-2013) FC Barcelona İntersport  ve  HSV Hamburg arasında oynanan final maçını yine 19250 kişi izlemişti. Normal süresi 25-25 biten karşılaşmayı uzatmalarda bir farkla kazanan Hamburg şampiyon olmuştu. Polonya takımı KS Vive Targi Kielce ve Almanya takımı  THW Kiel  dörtü finale kadar gelen  diğer takımlardı.,

31 Mayıs-1 Haziran 2014 tarihleri arasında oynanacak olan bu büyük hentbol şölenine Almanya’dan iki takım, SG Flensburg-Handewitt , THW Kiel, Macaristan şampiyonu MKB-MVM Veszprem ile hentbolun şampiyonalardaki   olmazsa olmaz ismi İspanyol  FC Barcelona  katılacak.

Haber

İlk gün yapılacak yarıfinal müsabakalarında  ilk maç,  FC Barcelona-SG Flensburg-Handewitt, ikinci maç  MKB-MVM Veszprem-THW Kiel  arasında oynanacak. Bu maçlar sonucunda kaybeden takımlar  üçüncülük için oynarken , kazanan takımlar ise şampiyonluk için mücadele edecekler."

Ayrıca Zeynur Pehlivan Birçok Fotoğraf KAresini de kendi blog sayfasına yükleyecek.

[email protected]

 

Haber

Bakmadan Geçme