Hentbolun Akademik Karnesi Nasıl?

Ulusal Tez Merkezi'nin 2023 taramasında ortaya çıkan verilere göre, voleybol, basketbol, hentbol ve futbol alanındaki akademik çalışmalar incelendi. Hentbolun bu alandaki varlığı göz ardı edilecek gibi değil! Detayları haberimizde.

Yükseköğrenimdeki akademik çalışmaların paylaşıldığı Ulusal Tez Merkezi’nde, 2023 yılında (şu ana kadar yayınlanan) voleybol, basketbol, hentbol ve futbol konularına odaklanarak kapsamlı bir tarama gerçekleştirdi. Yapılan inceleme, hentbolun bu alanda diğer spor branşlarına göre geride kaldığını gösterdi.

Takım Sporlarında Geride, Bireysel Branşlarda Da Geride

Voleybolun 73, basketbolun 84, hentbolun ise sadece 30 akademik çalışmayla temsil edildiği raporda, futbolun 202 ve badmintonun 31 çalışmayla öne çıktığı görüldü. Bu veriler, özellikle hentbolun akademik dünyada da yeterince yer almadığını ortaya koydu.

Hentbolun İçinden Çıkanların Daha Fazla Çaba Harcaması Gerekiyor

Hentbolun bu alandaki sınırlı varlığı, sporun diğer dallarına kıyasla yeterince akademik ilgi çekemediği yönünde bir eleştiri getiriyor. Hentbolun içinden gelen akademisyenlerin ve uzmanların, hentbolun bu eksikliğini kapatmak için daha fazla çaba harcaması gerekiyor.

Ancak Bu Şekilde Rekabet Ortamı Oluşabilir!

Hentbolun potansiyelini artırmak ve bu spor dalını akademik platformlarda daha görünür hale getirmek adına üniversitelerin, Türkiye Hentbol Federasyonu’nun ve diğer ilgili kuruluşların işbirliği yapması gerekiyor. Ancak bu şekilde, hentbolun akademik alandaki varlığı güçlenerek, diğer spor branşlarıyla eşit bir rekabet ortamı oluşturabilir.

Yorumlar 1
ALİ UZ 25 Kasım 2023 12:48

Düşündürücü haber. Sitedeki açık çek yazısı çok iyi

Bakmadan Geçme