HHGD’den Kınama

Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Yönetim Kurulu, son zamanlarda hentbol müsabakalarında yaşanan sözlü ve fiili saldırı olayları ile sanal alemde ve sosyal medyada gerçekleştirilen saldırılar üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

HHGD’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Hentbol Hakem ve Gözlemcilerine yapılan her türlü sözlü, fiili ve internet üzerinden gerçekleştirilen saldırıların kınandığı belirtildi.

 

Bundan sonraki süreçte bu tip olayların tekrarlanması halinde 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Yasası uyarınca gerekli yasal işlemlerin sonuna kadar takipçisi olunacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Dünya da ve ülkemizde sosyal medyanın kontrolsüz ve yaygın bir haberleşme aracı olarak kullanılmasının getirdiği sanal rahatlıkla hakem ve gözlemcilerimizin görev aldıkları müsabakalar sonucunda bazıları sahte isimlerle, çoğu ise hentbol camiası tarafından bilinen şahıslarca, hakem ve gözlemcileri hedef alan haksız, taraflı, terbiye sınırlarını aşan yazılar ve yorumlar yapılmakta olup, taraf olanlar alışkanlık haline getirdikleri davranış biçimiyle yıllardan beri müsabakalarda kesinlikle kendi hataları ile kaybettikleri maçlar sonrası dahil belgeler ve görüntülerle ispatlandığı halde tüm takım sporlarında olduğu gibi, en kolay yol olan ve tarafsızca görevlerini ifa eden hakemler üzerinden kendilerini aklamaya çalışmaktadırlar.

Son olarak Ankara’da THF Spor Salonunda bile hakemlere saldırma cesaretinin gösterilmesi işin boyutunun sorgulanması açısından ibretlik bir olay olarak yıllarca anılacaktır.

Bu ve buna benzer saldırılarda hakemlerimiz ve gözlemcilerimiz, yönetmelikler ve talimatlar gereği raporlarını düzenlemekte ve gereğini Federasyonumuz Disiplin Kurulu’ndan beklemektedir.

 

Öncelikle hakem ve gözlemcilere yapılan bu sözlü, fiili veya sanal alemde yapılan saldırıları ‘KINIYORUZ’, ve bundan sonra yaşanabilecek tüm bu tür eylemlerin takipçisi olacağımızı açıklıyoruz.

 

Bu günden itibaren hakem ve gözlemciler hakkında sosyal medyada, hakaret içeren yazılar yazanlarla saha içi ve dışında sözlü veya fiili saldırıda bulunanları Türkiye Hentbol Federasyonu Hakem ve Gözlemci Talimatları gereği olarak öncelikle THF Disiplin Kurulu’na, daha sonra Sporda Şiddet Yasası gereği yazılan raporlar ve Derneğimiz Avukatınca hazırlanacak belgelerle Cumhuriyet Savcılıklarına şikayet ederek, yapılacak yaptırımların sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini de kamuyu ile paylaşıyoruz. Saygılarımızla.”

Bakmadan Geçme