Hikmet Vurgun: Zor bir maç olacak

Yarın Avrupa Kupası’da tur için sahaya çıkacak olan Ardeşen GSK Teknik Direktörü Hikmet Vurgun bugün alınan galibiyetin küçük bir avantaj olduğunu, Polonyalı rakipleri karşısında zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğini söyledi.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Avrupa Hentbol Federasyonu Challenge Kupası’nda (EHF Challenge Cup) ülkemizi temsil eden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü’nün Teknik Direktörü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Vurgun, takımının 31-28 kazandığı çeyrek final ilk maçının ardından Hentbolhaber. Net’e açıklamalarda bulundu.

Hikmet Vurgun; “Galip geldiğimiz için mutluyuz ancak mücadele henüz bitmedi. Çeyrek finalin ilk ayağını oynadık ve küçük de olsa avantaj elde ettik” dedi.

Eleme usulü oynanan mücadelelerde Avrupa takımlarının 2. maçlara Türk takımlarını iyi analiz ederek çıktığını belirten Teknik Direktör Hikmet Vurgun, yarın oynanacak karşılaşma için bu akşamı teknik heyet olarak gereken taktik çalışmaları yaparak geçireceklerini söyledi.

Sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle eksik kadro ile çıktıkları karşılaşmada ekibinin oyun disiplininden kopmadan mücadeleyi sonlandırdığını belirten Vurgun, savunmada etkili olduklarını ve kalecilerin iyi performanslarının galibiyeti getirdiğini kaydetti. Zaman zaman basit hatalar yapsalar da hücumda da akıllı oynadıklarını belirten Vurgun, farkı 8 sayı kadar açtıklarını ancak bunu koruyamadıklarını söyledi.

Pogon Baltica Szczecin ekibinin ev sahibi olacağı EHF Challenge Kupası çeyrek finalinin ikinci maçı yarın 16:30’da Ardeşen’de oynanacak.

“ZOR BİR MAÇ OLACAK”
“Yarın zor bir maç oynayacağız” diyen Hikmet Vurgun, ilk maçı 3 sayı farkla kazanmanın avantaj olduğunu ancak kadın hentbolunda bu farkın önemli olmadığını belirtti.

Sezon başında kilit oyuncularımızdan ikisinin yaşadığı ağır sakatlıklar ve genç bir ekip ile çıktıkları bu yolda yarı finale çıkmayı başarmaları halinde ilçe tarihinde önemli bir iz bırakacaklarını belirten Teknik Direktör Hikmet Vurgun; “Yarın iyi başlar ve bugünkü gibi önde götürmeyi başarırsak rakibin tüm baskısına rağmen istediğimiz sonuca ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Hikmet Vurgun, çeyrek final maçları öncesinde Challenge Kupası’nda Gol Kraliçesi olan Aslı İskit’in bir maçlık cezası sonrasında yarınki karşılaşmada yer alacak olmasının takıma önemli bir katkı olacağını belirterek En az bugünkü kadar disiplinli oynarsak, ilk maçtaki galibiyet nedeniyle gevşemez, ciddiyetimizi korursak yarı finale uzanabiliriz” dedi.

“TEBRİKLER MURATPAŞA”
Muratpaşa Belediye Spor Kulübü’nün EHF Kupası’nda yarı finale çıkmasına da değinen Vurgun; “Önemli bir başarı elde eden Muratpaşa Belediye ekibini tebrik ediyorum. Haberi aldığımızda çok mutlu olduk. Türk hentbolu adına çok güzel bir başarı, inşallah biz de yarın aynı mutluluğu yaşarız” dedi.

Bakmadan Geçme