Hırvatistan Üçüncü Oldu

23.Hentbol Erkekler Dünya Şampiyonasında Görev yapan Günal ENSARİ , 3.Lük-4.Lük müsabakasını yorumladı.

23. Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonası’nda yarı finalde yenilen iki takım HIRAVATİSTAN ve SLOVENYA  karşı karşıya geldi. Bir tarafta bir önceki maçta Danimarka karşısında hentbol severleri   hayal kırıklığına uğratacak bir performans sergileyen Hırvatlar bu maçı kazanarak bari 3.lük kürsüsünde yer almak istiyor. Diğer taraftan  Slovenya da tarihinde ilk defa eline gelen fırsatı değerlendirip 3.lük kürsüsünde yer almak istiyor.

Maçın başında ilk golü Slovenya Marguc ile kaydetti.Sonra Hırvatistan Cupic ile cevap verdi. Karşılıklı gollerle devam eden ilk yarının 10. Dakikası 5-4 Hırvatların üstünlüğü ile geçti. 23. dakikasına da 10-10 berabere girilen  ilk yarıyı Hırvatistan 14-13 önde bitirdi. Bicanic’in attığı bir gol ve Nincevic’in attığı 3 gol dışında ilk yarıda geri kalan gollerin  6 sını  Cupic ve 4 ünü de Duvnjak kaydetti.

İkinci yarıda daha iyi görünen ve oyuna hakim bir Hırvatistan izledik. Daha ikinci yarının başından itibaren maça ağırlığını koyan iyi savunma yapan Hırvatlar  karşısında Slovenya bocalayınca  Hırvatistan arka arkaya kullandığı verimli hücumlarla 10. dakikada 20-14 öne geçti. Bu arada hızlı hücumda Cupic’i durdurmak amacıyla yaptığı hareketle  Marko Bezjak  kırmızı kart alarak oyun dışında kaldı. Farkı genellikle maçın geri kalan bölümlerinde de koruyan Hırvatlar  50. Dakikayı da 27-19 luk skor ile geçti. Maçın sonuna kadar üstünlüğünü devam ettiren Hırvatistan haklı galibiyeti  31-26 lık skorla kazandı ve Dünya 3. lüğü ile teselli buldu.  Maçın skorer oyuncuları 8 er golle Duvnjak ve Cupic oldu.

Bugün TSİ 18:15’ de oynanacak DANİMARKA – İSPANYA  maçı umarım hentbol dünyasının beklediği kalitede olur.

Bakmadan Geçme