Hırvatlar Ardeşen’de “Vurgun” yedi

Ardeşen GSK, dün oynanan yüksek tansiyonlu maçta Avrupa'da final hedefine bir adım daha yaklaştı, Challenge Kupası’nda çeyrek finale çıktı.

Fulya Öktem / Hentbolhaber.Net – 2014/2015 Sezonu Avrupa Hentbol Federasyonu Kadınlar Challenge Kupası’ndaki (EHF Challenge Cup) temsilcimiz Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü (Ardeşen GSK) adını çeyrek finale yazdırdı.

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan genç Rize ekibi, geçtiğimiz sezon EHF Challenge Kupası çeyrek finalinde hentbolun ekol ülkelerinden İsveç’in H 65 Höör takımına elenmiş, İsveç ekibi sezon sonunda kupayı kaldıran taraf olmuştu.

EHF Challenge Kupası Son 16 mücadelesinin iki karşılaşması da Ardeşen’de oynandı. Hentbolun bir başka ekol ülkesi Hırvatistan’ın Rukometni Klub Zelina (RK Zelina) takımı ile 14 Şubat Cumartesi günü oynanan ilk karşılaşmayı 32:29 kazanan Ardeşen GSK, ikinci maçta 30:28 mağlup olsa da toplamda 60:59 ile turu geçen taraf oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR
Ardeşen GSK maça Kaleci Jelena Zivkovic,  Sağ Kanat Kübra Şen, Sağ Oyun Kurucu Perihan Topaloğlu, Orta Oyun Kurucu Fatmagül Sakızcan, Pivot Yaroslava Burlachenko, Orta Oyun Kurucu Fatmagül Sakızcan, Sol Oyun Kurucu Sandra Nikcevic ve Sol Oyun Kurucu Aslı İskit ile başladı.

Maçın ev sahibi olan Hırvat ekibi RK Zelina’nın ilk 7’si Kaleci Josipa Sanader, Sol Kanat Martina Vulic, Orta Oyun Kurucu Anita Poljak, Sağ Oyun Kurucu Dora Krsnik, Pivot Ana Debelic, Sağ Oyun Kurucu Katarina Pavlovic ve Sağ Kanat Lea Vukojevic’den oluştu.

ARDEŞEN FARKI KORUYAMADI
Karşılaşmanın ilk 4 dakikasında takımlar birer gol kaydederken, skor 6. Dakikada 2:2, 14. Dakika içinde 6:5 oldu. Yine 14. Dakika içinde maçın ilk 2 Dakika cezasını Hırvat ekibinden Sağ Oyun Kurucu Katarina Pavlovic alırken ilk 7 Metre atışını Ardeşen ekibi kullandı. 20. Dakika başında farkı 3 sayıya çıkaran Ardeşen GSK karşısında RK Zelina, dört dakika içinde biri hızlı hücumdan olmak üzere attığı 3 golle skoru eşitledi: 11-11. Kaptan Perihan Topaloğlu ve Orta Oyun Kurucu Fatmagül Sakızcan’ın aynı dakika içinde aldıkları 2 Dakika cezalarından (28:08 ve 28:50) faydalanan RK Zelina, Sağ Oyun Kurucusu Katarina Pavlovic ile iki 7 Metre atışını sayıya çevirdi ve son saniyelerde yine Katarina’nın golüyle skoru eşitleyerek soyunma odasına gitti: 15:15.

RK ZELINA: KİLİDİ SAVUNMA AÇACAK

İKİNCİ DEVRE HEYECAN DORUKTA
İlk 1,5 dakika içinde skoru 17:15 yapan RK Zelina, 6. Dakika geride kalırken 20:16 öne geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra farkı koruyan Hırvat ekibi 15. Dakikaya girilirken 24:19 öndeydi. Bu dakikadan sonra Ardeşen GSK’nın bulduğu 3 gole 2 golle karşılık veren RK Zelina 21. Dakikanın ilk saniyelerinde skoru 26-22’ye getirdi.

Haber

BİTMEK BİLMEYEN SANİYELER
RK Zelina’nın üstünlüğünde geçen ikinci devrede Hırvat kaleci Sanader de çok iyi bir oyun çıkardı. Takımının yaptığı sert ve etkili savunmaya kritik kurtarışlarıyla katkı yaptı. 21 ile 26. Dakikalar arasında Ardeşen’e geçit vermeyen RK Zelina art arda bulduğu 3 golle farkı 6 sayıya çıkardı: 29:23.

HIRVATLAR “VURGUN” YEDİ
rdeşen GSK Antrenörü Hikmet Vurgun’un karşılaşmanın son bölümünde aldığı mola, rakibinin sert savunması ile yıpranan ve 6 sayı fark ile morali bozulup oyundan düşen takımını kendine getirdi. Moladan sonraki ilk ataktan faydalanamayan Rize ekibi, tribünleri dolduran iki binin üzerinde taraftarının coşkulu desteği ile 2 Dakika cezaları nedeniyle kırmızı kart gören Zelina Pivotu Ana Debelic’in yokluğunu da avantaja çevirerek art arda 3 gol bularak skoru 29:26’ya taşıdı.

Müsabaka saati 28:53’ü gösterdiğinde Hırvat ekibi, Ardeşen savunmasındaki boşluktan yararlanarak farkı tekrar 4 sayıya çıkardı. 20 Saniye sonra Ardeşen GSK durumu 30:27 yaptı. Salondaki tansiyonun dayanılmaz hale geldiği son dakikada bitime 27 Saniye kala RK Zelina Kalecisi Sanader kırmızı kart gördü. Ardeşen GSK, bu kartın ardından kullandığı 7 Metre ile skoru 30-28’e taşıdı. Hırvat ekibinin yaptığı son atağı kırmızı kart görerek durduran Ardeşen GSK, karşılaşmanın mağlubu ancak turun galibi olarak EHF Challenge Kupası’nda çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmanın son düdüğüyle büyük bir sevinç yaşayan Ardeşen GSK taraftarı binlerce kişi sevinçlerini sporcularla paylaştı.

Haber

ONÜÇ 7 METRE ÇALINDI
RK Zelina lehine çalınan beş 7 Metrenin dördünü gole çevirirken Ardeşen GSK sekiz 7 Metrenin altı tanesinden faydalanabildi.

GOLLER
Karşılaşmanın en skorer ismi 9 gol ile Ardeşen GSK Kaptanı Perihan Topaloğlu oldu.

RK Zelina: Anita Poljak 7, Iva Tabar 5, Dora Krsnik 4, Katarina Pavlovic 4, Lea Vukojevic 4, Ana Debelic 3, Martina Vulic 3

Ardeşen GSK: Perihan Topaloğlu 9, Aslı İskit 4, Neslihan Yakupoğlu 4, Sandra Nikcevic 3, Fatmagül Sakızcan 3, Kübra Şen 3, Yaroslava Burlachenko 2,

RK Zelina (30) : (28) Ardeşen GSK
Salon:  RTEÜ Ardeşen MYO
Hakemler: Amil Aghakishi – Ernest Aghakishi, Azarbeycan
Gözlemci: Rositza Dimkova, Bulgaristan
2 Dakika: Perihan Topaloğlu, Fatmagül Sakızcan (Ardeşen GSK); Iva Tabar, Katarina Pavloviç (RK Zelina)
Diskalifiye: Aslı İskit (Ardeşen GSK); Ana Debelic, Josipa Sanader (RK Zelina)
İlk yarı: 15-15

Bakmadan Geçme