Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi'nden Hentbol uygulaması

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, oyun ( Hentbol ) ve multimedya alanlarında iki yeni sanal gerçeklik (VR) uygulaması geliştirdiğini açıkladı.

HENTBOLHABER.NET – Türk mühendisler tarafından geliştirilen uygulamalardan birinin; 5G teknolojisiyle yüksek miktarda veri aktarımını destekleyen Huawei Cloud VR Media Player uygulaması, diğerinin ise VR Hentbol Oyunu olduğu ifade edildi.  

Huawei, son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelen sanal gerçeklik (VR) alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, oyun ve multimedya alanlarında iki yeni sanal gerçeklik uygulaması geliştirdiğini açıkladı. Türk mühendisler tarafından 5G teknolojisine uygun olarak geliştirilen Huawei Cloud VR Media Player ve VR Hentbol Oyunu uygulamaları hayata geçirildi. Uygulamaların hazırlık aşamasında; 5 kişilik bir ekip tarafından, 3 ay boyunca çalışılarak 300’den fazla test gerçekleştirildiği ifade edildi. VR Hentbol Oyunu için 1 aylık, Cloud VR Media Player için ise 3 haftalık bir geliştirme süreci harcandığı belirtildi. 

Huawei VR Hentbol Oyunu’ 5G teknolojisinin düşük gecikme süresi ve gelişmiş geniş bant özellikleri ile gecikmesiz ve yüksek kalitede bir oyun deneyimi sunuyor. Farklı iş ortakları ile gelişime ve güncellemeye açık olduğu belirtilen oyunda; 5G ağına bağlı iki farklı VR gözlüğüne sahip iki oyuncu, sanal hentbol atışları ile birbirlerine üstünlük kurmaya çalışıyor. Oyun; “Huawei VR” ürününün yanı sıra, “Oculus Quest” ile de kullanılabiliyor. Geliştirilen iki sanal gerçeklik uygulamasının da önümüzdeki dönemde uluslararası etkinliklerde ekosistemle buluşacağı ifade ediliyor.  

İlginizi çekebilecek haberler

Bakmadan Geçme