IHF kongresinde muhteşem misafirperverlik

Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 36’ncı Uluslararası Hentbol Federasyonu Kongresi, Antalya’nın Serik İlçesi’nde başladı.

HENTBOLHABER.NET – IHF Kongresinde tek aday Hassan Moustafa tekrar başkanlığa seçilerek, güven tazeledi.

Serik’e bağlı Belek turizm merkezindeki Granada Luxury otelde 175 ülkeden üyelerin katılımıyla Türkiye’de ilk kez düzenlenen kongrenin açılışına IHF Başkanı Hassan Moustafa, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Üyesi ve Kuveyt Olimpiyat Komitesi Başkanı Şeyh Ahmed el-Fahad el-Sabah, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, Federasyon Başkan Vekilleri Hakan Gültekin ve Ali Karamık, Başkan Yardımcısı Necmettin Çalık, Yönetim kurulu üyeleri Nadi Pirci ve Ömer Hançer, eski Federasyon Başkanı aynı zamanda da IHF Denetçisi Günal Ensari katıldı.

“Futboldan sonra hentbol ikinci sırada”
IHF Başkanı Mısırlı Hasan Mustafa da hentbolun tanıtımında herkesin yer alması gerektiğini, bu konuda son yıllarda önemli gelişmeler kaydedildiğini söyledi.

Hentbolda yeni kurallar belirlediklerini, bunu ilk kez bu yıl Fransa’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda uyguladıklarını hatırlatan Mustafa, “Resmi bilet satışlarına göre, hentbol futboldan sonra ikinci sırada yer aldı. Fransa’da aynı zamanda 540 bin izleyiciye ulaşıldı.” dedi.

Mustafa, “Bu kongrenin Avustralya’da yapılması kararlaştırılmıştı ancak verdikleri vaatleri yerine getiremedikleri için organizasyonu Türkiye’ye verdik. Türkiye hükümeti bize bütün imkanları sağlayarak, kısa sürede kongreyi organize etmeyi başardı.” ifadelerini kullandı. Mısırlı başkan, Türkiye’nin verdiği destek sayesinde hentbol alanında ilerleme kaydettiklerini anlattı.

Ülkelerde ulusal şampiyonalar düzenlemeye başladıklarına değinen Hasan Mustafa, Avrupa Hentbol Federasyonu ile iyi iş birliği içeresinde olduklarını bildirdi.

Plaj hentbolunda da önemli ilerleme kaydettiklerini vurgulayan Mustafa, “Tecrübeli ülkelerimiz deneyimlerini diğer ülkelerle paylaşmalı. Çatışmalardan uzak durmamız lazım. Bütün uyuşmazlıklarımız hentbolun gelişmesini engelliyor.” şeklinde görüşlerini aktardı.

“Burada olmak büyük onur kaynağı”
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Üyesi ve Kuveyt Olimpiyat Komitesi Başkanı Şeyh Ahmed el-Fahad el-Sabah da hentbol ailesiyle olmaktan mutluluk duyduğunu, 30 yıldır hentbol bünyesinde çalıştıklarını anlattı.

Plaj hentbolunu da desteklemeye çalışacaklarını belirten Kuveytli delege, “Burada olmak benim için büyük bir onur kaynağı.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından IHF çalışmaları, değişen oyun kuralları, 2017 Dünya Hentbol Şampiyonası değerlendirmeleri yapıldı. 2015 yılında Soçi’de gerçekleşen kongre tutanaklarının onaylanmasının ardından Başkanlık seçimine geçildi. 2000 yılından beri başkanlığını sürdüren Hassan Moustafa, 104 evet, 9 hayır ve 4 çekimser oyla yeniden başkanlığa seçildi. İkinci başkanlığa ise iki turlu yapılan oylamada, 69 oy alan Fransız Joel Delplanque seçildi. eski ikinci başkan İspanyol Miguel Roca Mas 63 oyda kaldı.

Önceki dönemde IHF denetçisi olarak seçilen Günal Ensari, Portekizli Ulisses Pereira’yı geride bırakarak yeniden seçildi.

Kurulların tek tek seçimlerinin yapılmasının ardından Fiji, İngiltere, İskoçya ve Jameika’nın üyelikleri oybirliğiyle kabul edildi. 2020 (U20) Genç Kızlar Dünya Şampiyonası’nın Romanya’da yapılması kabul edildi.

Son olarak IHF Başkanlık Gelişim Ödülünün (eski Hans Baumann Ödülü) ve Onur Belgelerinin Taktimi yapılırken, Kongreye evsahipliği yapan Türkiye’ye ödülünü IHF Başkanı Hassan Moustafa, Federasyon Başkanımız Bilal Eyuboğlu’na takdim etti.

Kongre bugün sona erecek.




 

Bakmadan Geçme