İlker Şentürk, Doruk Pehlivan’ın transferini yorumladı

A Milli Takımımızın Baş Antrenörü İlker Şentürk, Milli Takımın yıldızı parlayan oyuncularından Doruk Pehlivan’ın, Avusturya şampiyonuna transferini yorumladı.

HENTBOLHABER.NET  – A Milli Takımımızda forma giyen 1998 doğumlu Doruk Pehlivan, Avusturya şampiyonu Fivers Wat Margareten’e transfer oldu.

Geçen gün açıklanan transfer sonrası, özellikle son zamanlarda Milli Takımlarda genç oyunculara daha fazla yer vermeye çalışan ve onlarla geleceğin milli takımını yaratmak isteyen A Milli Erkek Takım Antrenörü İlker Şentürk’e Doruk Pehlivan’ın transferini sorduk.

İlker Şentürk ile daha önce yapmış olduğumuz görüşmelerde “Türk oyuncuların yurt dışında oynaması ve kendilerini geliştirmesi gerekiyor” demişti. Özellikle amacının gençlerin bakış açılarına katkıda bulunmak ve onların hedeflerinin yüksek olması gerektiğini vurgulayan Şentürk, Doruk Pehlivan’ın transferinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Şentürk açıklamalarında, “İlk göreve geldiğimizde Okan hoca ile oyuncularla toplantı yaptık. Kalitenizi ve hedefinizi yukarılarda tutun. Yurt dışına gidip oynamaya çalışın. Üst düzey oyuncular olun demiştik. Doruk mili takımda kendisine verilen şansı iyi kullandı. Çok çalışkan, akıllı bir oyuncu ve takımı için iyi oyunlar oynadı sonuç olarak bu transferi hak etti. Ancak daha yolun başında öğreneceği, geliştireceği çok şeyler var. Ben inanıyorum Doruk hepsini başaracaktır. Biliyorum özel zamanlarında kendini geliştirmek içinde devamlı antrenmanlar yaptı. Halil İbrahim, Baran, Durmuş, Özgür ve Görkem’in de Doruk gibi düşünüp yurt dışına gitmelerini isterim. Bizim oyuncularımız gerçekten kaliteli. Sadece hedeflerini küçük tutuyorlar. Ülkemize gelen bir sürü yabancı oyuncunun ne üstün farkları var geliyorlar. Bizim oyuncularımızda gitmeli. Daha önce Can, Yunus bunun örnekleri var. Oynamış oyuncularımız var. Gençler için Doruk bir yol açtı devamı gelir inşallah. Fivers takımını da iyi takip ediyorum. Doruk Fivers’ta başarılı olup, Bundesliga yolunu kendine açacaktır. İş bitmedi Doruk için her şey yeni başlıyor. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

 




Bakmadan Geçme