İlker Şentürk, Final4’u değerlendirdi

VELUX EHF Final4’da Makedon Vardar kupaya uzanırken, A Milli Takım Başantrenörümüz İlker Şentürk, EHF Final4’u değerlendirdi.

HENTBOLHABER.NET –A Milli Takım Baş antrenörümüz İlker Şentürk, EHF Final4 ile ilgili olarak şöyle konuştu.

“İlk günün 1.maçında Telekom Veszprem vePGE Kielce takımlarının fiziki üstünlüklerin göze batıyordu.İki takımda oyuna 6:0 savunma ile başladı ve hızlı oyunlarla goller buldular. Maç içinde Kielce bir ara 5:1 savunma denediyse de başarılı olamadı. Veszprem güçlü pivotu Nilson, ortada Lakei ve Nenanic’in iyi oyunlarıyla maçı kazanırken, Kielce’de Cindric çok uzun boylu Veszprem savunması karşısında etkisiz kaldı. Ayrıca Kulesh devamlılığı olmayan bir oyun sergiledi. Kielce takımında Alex Dujshabayev etkili gözüktü. Kanat oyuncuları açısından baktığımızda Veszprem kanat oyuncuları daha iyi yüzde ile oynadılar ve finale Veszprem çıktı.

İlk günün 2. Maçında Barça Lassa 6-7 gol önde giderken maçı kaybetti. İlk yarı iki takımda 6:0 savunma ile başladı. Barça Lassa iyi bir savunma hücum hattında Palmarsson, Mem ve kanatlar ile sonuca gitti. Vardar Karacic ve Kristopans, Scube ile gol buldular. 2. Yarının ortalarından itibaren hücumda çabuk yorulan Diartenin yerine Enterios – Palmarsson ikilisini devreye sokamayan Barça antrenörüPASCUAL FUERTES Xavierve sonlara doğru Vardar lehihe daha fazla gözüken hakem kararları finale Vardar’ı götürdü.

Özellikle Final maçına değinecek olursam inanılmaz bir Vardar izledik. İki takımda 6:0 savunma ile başladı. İki takımın da çok iyi fizikli oyuncuları olması bu savunmayı seçme nedenleriydi. Vardar hücumda Karacic, Scube ile goller bulurken, Kristopans müthiş akıllı paslarla Moraes’i devreye soktu ve devamlı kendi üstüne çıkan savunmayı pivota verdiği paslarla dağıttı. Veszprem maça ortak olma havasından uzaktı. Özellikle Lakei, Nilson, İlic,Blagotinsek ile gol bulmaya çalıştılar. Vardar’ın iyi savunması ve kalecisi buna izin vermedi. Oyunun ikinci yarısında maçı çok isteyen Vardar’ın hücum hattında Stoilev, Cupic, Dibirov’da oyuna katkı verince Veszprem 4. kez final maçından da mağlup ayrıldı.Vardar’ın müthiş mücadelesi ve oyunu alkışlarla karşılık buldu bir kere daha maçı isteyen ve mücadele edenin kazanacağını göstererek 2. defa şampiyon oldular” dedi.

Bakmadan Geçme