İlker Şentürk: “Oyuncularımın gözlerinden öpüyorum”

2021 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 4.Grupta A Milli Takımımız grubu lider bitirdi. Başantrenör İlker Şentürk Hentbolhaber.Net’e değerlendirmelerde bulundu.

HENTBOLHABER.NET – 2021 Hentbol Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 4.Grupta Belçika ve Estonya ile mücadele eden A Milli Takımımız bugün oynadığı Belçika maçından 33-24 galip ayrılarak grubu lider bitirdi ve Play-Off oynamaya hak kazandı.

Belçika karşısında galip gelen A Millilerde başantrenör İlker Şentürk Hentbolhaber.Net’e yapmış olduğu açıklamada, oyuncularının hepsinin gözlerinden öptüğünü dile getirdi.

Milli takımımızın ruhunun canlanmasında yardımcı antrenörler Okan Halay, Serdar Karaçam ile birlikte çok fazla katkısı olan İlker Şentürk, “Bugün ne söyledi isek çocuklarımız yerine getirdi. Hatta ve hatta fazlası ile yerine getirdiler. Estonya maçında savunmada iyi değildik. Bugün savunmada muhteşem işler yaptık. Göbekte Belçika hücumlarında bloklarımız konuştu. Kalecilerimizin katkısı çok fazla oldu. Hücum hattında da birbirinden jenerik golleri oyuncularımız attı. Ekran başında izleyenler keyif almıştır. Bu çocuklara inanmak gerekiyor. Eksik olan oyuncularımız vardı. Ancak bizde hepsi birbirinin yerinde çok iyi oynuyorlar. Güvenmiştim. Bu gruptan farklı bir şekilde lider çıkacağımıza inancım tamdı ve gerçekleşti. Play-Off’ta biz teknik ekip kimin çıkacağını düşünmüyoruz. Onlar bizi düşünsün. Bu çocuklara bu gençlere inanıyorum. Ne kadar çok maç yapar ne kadar çok bir arada oynar isek bu çocuklar başarılı olacak. Tribünde yer alan gençlerimizde vardı. Özellikle onlarında bu atmosferde bu heyecana ortak olmaları da güzel oldu. A Milli takımda herkes yer alacak. 16-17 yaşında olan sporcumuzda 29-30 yaşında olanda. Milli ruhumuzu bugün yansıttık. Bu çocuklar yansıtmaya devam edecek. Bugün oyuncularımızın gözlerinden öpüyorum” dedi. 

Teknik Ekibe Teşekkür

İlker Şentürk devam eden açıklamalarında, “Kampın ilk gününden itibaren iyi bir ekip çalışması ortaya koyduk. Antrenör arkadaşım Serdar Karaçam ve masörümüz Halim Akça’ya özellikle teşekkür ediyorum. Sakatlıkların ve bir önceki maçta oyuncularımızın tekrar toparlanması için çok çaba harcadılar. Onlara da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme