İstatistikler ile EHF Avrupa Ligi Finali

Yeni formatı ve adıyla bu sezon ilk defa oynanan EHF Kadınlar Avrupa Ligi’nde şampiyonun adı Nantes Atlantique Handball oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Final maçında Avrupa’nın 2 numaralı kupasının son şampiyonu Macaristan’ın Siofok KC ile karşılaşan Fransız temsilcisi Nantes sahadan 36-31 galibiyetle ayrıldı.

Nantes bu sonuçla Avrupa Kupalarındaki ilk şampiyonluğunu kazanırken  Fransız takımları da Kupa 2’de ilk defa kürsünün en üst basamağına çıkmayı başardı.

Nantes’ın şampiyonluğu ile sonuçlanan EHF Avrupa Ligi Finallerinde adeta gol yağmuru yaşandı. Oynanan 4 maçta toplam 141 defa fileler havalanırken  maç başına 67.75 gol ortalaması yakalandı.

SIOFOK’UN GALİBİYET SERİSİ SONA ERDİ

Bu sonuçla Siofok’un Avrupa Kupaları’ndaki 17 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Maçın istatistiklerine kısaca göz atacak olursak şu sonuçlar ortaya çıkıyor;

Nantes maç boyunca kullandığı 5 tane 7 metre atışının hepsini gole çevirdi. 7 defa 7 metre çizgisine giden Siofok ise 6 defa fileleri havalandırdı. Hücümda %75 başarı oranı yakalayan Fransız takımı kullandığı 48 şutun 36 ‘sında isabet sağladı. Siofok ise bu kategoride %69 ile oynadı (31/46). Nantes’in 12 top kaybına karşılık Macaristan temsilcisi  maç boyunca 15 top kaybı yaptı. 2 dakika cezalarında ise Nantes toplamda 3 defa 2 dakika cezası alırken Siofok da bu sayı 6 oldu.

Turnuvanın şampiyonu Nantes de İsveçli sağ kanat oyuncusu Nathalie Hagman %100 isabet ve 7 golle takımının en skorer oyuncusu oldu. Paula Almeida 6, yine %100 isabet ile maçı tamamlayan Camallie Ayglon 4 golle maçı tamamladı. Siofok da ise Gabriella Toth’un 7 golü galibiyete yetmedi.

EV SAHİBİ 3.OLDU

3.’lük maçında gülen taraf organizasyonun ev sahibi olan Minaur Baia Mare oldu. Danimarka temsilcisi Herning Ikast’ı 33-31 mağlup eden Romanya takımı EHF Avrupa Kupası 3.oldu. Maçın ilk devresi ise 19-16 Herning Ikast’ın lehine sonuçlandı. 2 yarıdaki performansı ile galibiyete uzanan Minaur Baia Mare de Jovana Kovaceviç 11 golle maçın golcü oyuncusu oldu.

Bakmadan Geçme