İstenirse oluyor

İhsan Doğan, hafta içi oynanan Yenimahalle Belediyesi SK ile Yalıkavak Spor Kulübü arasındaki Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçını yorumladı.

İstenirse oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HENTBOLHABER.NET- Evet, rakip Kastamonu ekibi kadar güçlü değildi; Evet, ligle kupa arasında fark vardı; Evet, salonda ciddi bir seyirci desteği oluşmaya başlamıştı. Ama, Yenimahalle’nin kızları da maçı istediler ve aldılar. Tabii, geçen haftaki Muratpaşa Belediyesi galibiyetinin yarattığı moral motivasyonu da unutmamalı.

Kadınlar Türkiye Kupası Yarıfinal ilk maçından söz etmek istiyorum. Yenimahalle Belediyesi, Yalıkavakspor’u konuk etti Çarşamba günü.

Yalıkavak maça adeta golle başladı. Daha birinci dakika dolmadan Reyhan’la 1-0 öne geçti. Yenimahalle ancak 2 dakika sonra cevap verebildi bu gole. Yalıkavak altıncı dakika dolarken farkı ikiye çıkarmıştı. İki dakika sonra Yenimahalle eşitliği sağladı. Onuncu dolarken Yalıkavak son kez iki farklı üstünlük sağladı: 3-5.

Onüçüncü dakika içinde Yenimahalle’nin golcüleri Olga ve Ceylan’ın sayıları Ankara ekibine önce beraberliği sonra da üstünlüğü getirdi. Yalıkavak’ın savunmasını çözen Serdar Eler’in öğrencileri farkı giderek açtılar ve ilk yarıyı 13-8 önde tamamladılar.

İkinci yarıya da Yenimahalle golle başladı. Ceylan’ın golü farkı 6’ya çıkardı. Yenimahalle, 42’inci dakika Nurceren’in golüyle 20-12, 46’ıncı dakikayı Gülcan’ın golüyle 23-14 önde geçti.

Son on dakikaya girilirken Yalıkavak biraz canlanır gibi oldu. Nurşah, Demet ve Fatmanur ile bulduğu goller yalnızca farkın biraz kapanmasını sağladı o kadar. Bitiş düdüğünden hemen önce Ceylan golünü attı ve skoru belirledi: Yenimahalle Belediyesi: 27 – Yalıkavakspor: 20

Bu sonuçla Yenimahalle Belediyesi finale epey yaklaşmış oldu. Yalıkavak’ın işi zor, hem de pey zor. İkinci maçta 7 farkı kapatmak(?) İşte bütün mesele bu!

     

Bakmadan Geçme