İzmir Büyükşehir farklı kazanmanın keyfini yaşıyor

Kadınlar Süper Ligi ilk devresinin son maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK, Samsun GSK’yı farklı yendi.

MERT YÜCEL / HENTBOLHABER.NET –Karşılaşmaya her iki takımda tempo ile başladı. İzmir BŞB, ilk 5 dakikada hücumda organize olmakta sıkıntı çekse de, Samsun ekibinin hücumda derinlemesine oynamasına izin vermedi. 8. dakikaya 5-1’lik skorla önde giren taraf İzmir Büyükşehir oldu.   Samsun Gençlik SK hızlı hücumlarla gol bulmaya çalışsa da İzmir Büyükşehir savunması kalesini gole kapadı. Ev sahibi ekip tecrübeli oyuncularıyla maça ağırlığını koymasını bildi. 17. dakika 11:5 İzmir GSK’ nın üstünlüğüyle geçildi. Celal Gençoğlu’nun altyapı oyuncularını değerlendirmesini lehine çeviren Samsun ekibi temposunu arttırdı ancak savunmada etkili olamadı. 23. dakikada skoru 14:9′ olarak geçildi. İlerleyen dakikalarda hücum etkinliklerinin artmasıyla karşılıklı goller bulundu. Genç ve dinamik oyun sergileyen Samsun Gençlik SK, tecrübeli rakibi karşısında soyunma odasına 20:15’lik skorla geride girdi.

İkinci yarıda her iki antrenör tercihini set oyunundan yana kullandı. 34. dakika geçilirken Gonca Nahçıvanlı(İzmir BŞB.) 3. iki dakika cezasıyla oyundan diskalifiye oldu. Her iki takım farklı hücum varyasyonlarına yer vererek karşılıklı goller bulsalar da 41. dakikaya 27:22’lik skorla İzmir BŞB önde girdi. Hızlı hücumlarda gol bulan Samsun ekibine karşılık, İzmir ekibi set oyunlarını skora yansıtmayı başardı. Ev sahibi ekibin ofansif etkisinin artışını engellemekte zorluk çeken Samsun GSK’da, aşırı agresif savunma sonucu Funda Baş(Samsun S.K) 50. dakikada diskalifiye oldu. Bitime 10 dakika kalan maçta Samsun GSK yedek bankında destek bulamazken, tecrübesini ve teknik gücünü oyuna yansıtan İzmir BŞB, baştan sona kadar üstün götürdüğü maçı 42-31 kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK Hanesine 2 puan yazdırarak ligde 6. sırada yer alırken, galibiyete hasret kalan Samsun GSK ligin son sırasında yer aldı.

Samsun GSK’ da Şeydanur Yolaçan ve Funda baş etkili oyun çizerken, İzmir GSK’da Sibel Karameke ve Fatma Atalar galibiyetin önemli isimleri oldu. Aynı zamanda alt yapıdan takıma dahil olan genç oyuncular Aleyna Hati ve İlayda Baktır göz doldurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi elde etmiş olduğu bu galibiyet ile ilk devreyi galibiyet ile kapatmanın mutluluğunu yaşadı.

Maçın Oyuncusu: Fatma Atalar

İZMİR BŞB BLD GSK. :42-31: SAMSUN GENÇLİK S.K (İY:20:15)

SALON: Celal Atik Spor Salonu

HAKEMLER: Kadir Tuncer, Sıtkıcan Özer

İZMİR BŞB. GENÇLİK VE SPOR KULUBÜ: Zeynep Onur, Aleyna Hati(2), Nazlıcan Ertosun, Gonca Nahçvanlı, Sibel Karameke(13), Fatma Atalar(8), Burcu Dindar(4), Ceren Akyol(3), Gizem Koca(2), Emine Polat(2), Duygu Hamarat, Esin sağdıç(2), İlayda Baktır(2), Buse Dallı, Derya Tınkaoğlu, Ümmügülsüm Bedel(4).

SAMSUN GENÇLİK VE SPOR KULUBÜ:Funda Baş(6), Vedanur Başer(2), Beyza Karaçal(7), Şeydanur Yolaçan(13), Miloca Miloseviç, Yağmur Çakır(2), Burçak Danacı, İlayda Çıtak, Ayşenur Kara(1).

İki Dakika Cezaları:

İZMİR BŞB: Aleyna Hati, Gonca Nahçıvanlı, Gizem Koca

SAMSUN GSK: Funda baş, Beyza Karaçal, Şeydanur Yolaçan, Burçak Danacı

Diskalifiyeler: Gonca Nahçıvanlı(İzmir GSK), Funda Baş(Samsun GSK)

Bakmadan Geçme