İzmir Büyükşehir'den eleştirilere yanıt

Hentbol Süper Ligi'nde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyespor'dan gelen eleştirilere yanıt şeklinde açıklama geldi.

TUĞBA AKKESEN / HENTBOLHABER.NET – İzmir Büyükşehir Belediyespor, bu sezon EHF Avrupa Kupaları’nda mücadele etme hakkı elde etmesine rağmen, Avrupa Kupaları’na katılmama kararı almıştı.

Bu kararın gerekçesi olarak bütçe ve takımda yaşanan kadro sıkıntı olduğu öğrenilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyespor’un Avrupa Kupalarına katılmama kararını dile getiren Hentbolhaber.net’in ardından yerel basında çıkan haberlere karşılık İzmir Büyükşehir Belediyespor, sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

İnstagram sayfasından yapılan açıklamada şöyle denildi:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sporu kentin en önemli kültür öğelerinden birine dönüştürme hedefiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, daha önce futbol ve basketbol gibi takım sporlarındaki vizyon değişikliğini hentbole de taşıyor.

“Daha fazla çocuğa spor yaptırmak”, “Hentbolu kent geneline yaymak” ve “Sürdürülebilir spor” ilkelerinden hareketle başlatılan proje kapsamında İzmir hentbolü, böylelikle yepyeni bir vizyona kavuşacak.

Yeni bakış açısı çerçevesinde hentbol tabana yayılacak, ulusal ve uluslararası organizasyonlar ile İzmir’de önemli bir sinerji yaratılacak, hentbol spor okulları daha önem kazanırken, altyapı takımlarına odaklanma artacak. Diğer yandan İzmir’deki amatör kulüpler ve okullarla iş birlikleri güçlendirilirken, erkek ve kadın profesyonel hentbol A takımlarının transfer, Avrupa ve lig bütçeleri tamamen yeni projeye aktarılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, üç yıl önce voleybolda başlattığı vizyoner değişim sayesinde İzmir’i plaj voleybolunda uluslararası organizasyonlar merkezi düzeyine taşımıştı. Hentboldeki değişimin de ilk adımı olarak geçen hafta İnciraltı Tesisleri’nde İzmir tarihinde ilk kez EHF Avrupa U17 Plaj Hentbolu Şampiyonası organize edildi. Şampiyona sonrası Federasyon Başkanı Uğur Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne özel olarak teşekkür etti.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (@izmirbbsk)’in paylaştığı bir gönderi

Bakmadan Geçme