“İzmir’de Beşiktaş’ı yenmek istiyoruz”

Göztepe Teknik Direktörü Ferudun Dorak devre arası hazırlıkları ve ligin ikinci yarısı hakkında Kulübün resmi sitesine değerlendirmelerde bulundu.

*Dönüp baktığımız zaman ilk yarıyı nasıl yorumlayabilirsiniz?

Ferudun Dorak: Geçen sezon şampiyon olup Süper Lig’e yükselerek bu lig kalitesinde bir kadro kurmaya çaba gösterdik ve bu doğrultuda iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Tek bir sorunumuz vardı o da uyum sorunuydu bu konuda ciddi çalışmalar yaptık, bu anlamda yöneticilerimize teşekkür ediyorum. 

Geriye dönüp ilk yarıyı değerlendirdiğim zaman bir iki maçta kötü top oynadığımızı söyleyebilirim, bir maçta çok iyi oynamamıza rağmen mağlup olduk. Sonuç olarak ilk yarıyı üçüncü bitirdik bu anlamda takımımı başarılı buluyorum.

Devre arasını nasıl değerlendirdiniz?

Ferudun Dorak: Bizim en büyük handikaplarımızdan birisi Yiğit milli takımdan sakatlanarak döndü. Onun yanında Cenk sakat sakat oynuyordu ilk yarının ardından ameliyat oldu o da olmayacak. Malesef İdris ile de yollarımızı ayırmak durumunda kaldık. Bunları birer handikap olarak yorumlayabiliriz. İdris’in yerini yabancı bir oyuncuyla kapattık. Cenk’in yerine de bir oyuncu aldık, fiziği iyi bir oyuncu. Hem savunma hem de hücum anlamında bize katkı verecektir.

Devre arasında bazı sporcularımız milli takıma ve genç takım karşılaşmalarına gitti bu anlamda eksik çalıştık ama yoğun bir çalışma programı geçirdik. Kuvvetli bir yüklenme çalışmasının ardından normal maç tempomuza döndük ve artık ikinci yarıyı beklemeye geçtik.

İkinci yarıda hedefleriniz ne doğrultuda olacak? 

Ferudun Dorak: İlk yarıda 16 puan topladık, bu devre daha fazla toplamak istiyoruz. İlk yarıda önemli deplasman maçlarından sadece Merzifon maçını kazanabildik şimdi deplasman galibiyet sayımızı da arttırmayı hedefliyoruz. İçeride zaten hiç maç vermiyoruz, burada Beşiktaş’ı da yenmek istiyoruz. Hedefimizi sene başında ilk 4 olarak koymuştuk bu ilk 4 içinde olacağız, tabii ki 1’de olabiliriz, 2’de olabiliriz neden olmasın. 

Taraftara mesajınız nedir?

Ferudun Dorak: Taraftarımız hem dışarıda hem içeride bize harika destek veriyor, o anlamda çok şanslıyız. Yensek de yenilsek de bizi kucaklıyorlar, bu çok gurur verici bir şey. Bu anlamda taraftarımızla gurur duyuyorum. Bizi sonuna kadar desteklemeye devam etsinler sezon sonunda Avrupa’ya gideceğiz.




Bakmadan Geçme