İzmir’in Kaptanı, Yarı Final’e Hazır

Kariyerinde 9 kez kupa kaldıran, 250 defa Milli Takım'da forma giyen İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Gonca Nahcıvan, son 20 yılını Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde geçirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyespor Bayan Hentbol Takımı’nın usta kaptanı Gonca Nahcıvanlı, Süper Lig’de tam 20 yıldır aralıksız olarak forma giyiyor. Hentbola İzmir’de başlayan, Süper Lig kariyerine 1994’te İzmir Raks ile start veren 35 yaşındaki oyuncu, daha sonra sırasıyla Anadolu Üniversitesi, Türk Telekom, TMO, Van Gençlik ve Muratpaşa Belediyespor’da forma giyip İzmir Büyükşehir Belediyespor’a geldi.  Gonca, TMO’dan sonra iki sezon Makedonya’nın Kometal Gjorce Petrov Skopje ekibinde görev yaptı. Bugüne kadar 250 kez ay-yıldızlı formayı giyen, Gençler Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları heyecanları yaşayan usta kaptan, 9 kez lig Kupası ve Türkiye Kupası kaldırdı.

Haber
 

Ülkemizde hentbolun bir türü istenen değeri bulamadığını, İzmir Büyükşehir Belediyespor gibi kulüplerin çoğalması gerektiğini söyleyen Gonca Nahcıvanlı, “Hentbolün popüler bir spor olabilmesi için uluslararası platformda maçlar oynamalıyız. Kulüpler düzeyinde başarılar elde ediyoruz ancak milli takılar düzeyinde Dünya ve Avrupa şampiyonalarında derece yapabilsek hentbolun ivmesi bir anda yükselir. Diğer yandan altyapı da çok önemli. Türkiye’de İzmir Büyükşehir Belediyespor ve bir-iki kulüp daha bu hamleyi yapabiliyor. Bu sayı çoğalabilse her şey çok daha kolay olacaktır” dedi.

Hentbola İzmir’in efsane antrenörü Muzaffer Yedikara’nın sayesinde başladığını ifade eden Gonca, “Bu kariyere ulaşmamda büyük emeği var. Sinan Öner, Hikmet Vurgun ve Macar Antrenör Peter Kovacs da gelişimime önemli katkılar sağladılar. Son 20 senemi Hentbol Süper Ligi’nde geçirdim. Bu, gerçekten kolay bir iş değil” diye konuştu.

Haber
 

MAKEDONYA’DA İKİ KUPA

Gonca Nahcıvanlı, Makedonya’nın ünlü Kometal ekibinde iki sezon forma giydi. Türk hentbolunun süper yıldızı Yeliz Özel’in de oynadığı Kometal, Gonca’nın döneminde Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline kadar yükseldi. Kometal tecrübesinin kendisine çok şey kattığını söyleyen Gonca, “Hayatım boyunca unutamayacağım iki sezon geçirdim. 2005-2006 ve 2005-2007 sezonlarında hem lig hem de kupa şampiyonlukları yaşadık” dedi.

Haber

TAM BİR KOLEKSİYONER

Gonca Nahcıvanlı, 20 yıllık kariyerinde kazanmadık kupa bırakmadı. 2002-2003’te TMO ve 2011-2012 Muratpaşa Belediyespor ile lig, 2004-2005’te Anadolu Üniversitesi, 2010-2011’de İzmir Büyükşehir Belediyespor ve son olarak 201-2012’de yine Muratpaşa ile Türkiye Kupası kaldırdı. Komotel’deki iki sezonda 4 kupa mutluluğu yaşayan tecrübeli hentbolcu, kelimenin tam anlamıyla bir koleksiyoner oldu.

SON SANİYE HÜZNÜ

Gonca’nın, İzmir Büyükşehir Belediyespor’da da lig şampiyonluğuna ulaşma hayali, son 7 saniyede gerçekleşmedi. Büyükşehir, 2010-2011 sezonunda Üsküdar Belediyespor ile oynanan maçın son 7 saniyesine 29-28 önde girdi. Son hücumu Gonca kullandı. Usta oyuncunun atığı şut gol olmazken, dönen topu 7metre atışı ile Üsküdar durumu eşitledi. İkinci uzatmayı 34-29 kazanan Üsküdar Belediyespor, şampiyonluk kupasına ulaştı.
 

Haber

AMACIMIZA ULAŞTIK

Gonca Nahçıvan’lı  Maltepe Belediyespor kulübünü play-off maçlarında geride bırakarak yarı finale çıkmalarında dolayı ve Avrupa Kupalarında yer alacak olmalarından mutlu olduklarını dile getirdi.

Muratpaşa Belediyespor müsabakası ile ilgili olarak ise; "Muratpaşa Belediyespor, saygı duyulması ereken ve tecrübeli oyunculardan oluşan bir ekip. Biz ekip arkadaşlarım ile beraebr en iyi şekilde mücadele ederek, İzmir’li hentbol severlerin desteğiyle başarıyı daha da yükseltmek istiyoruz. İyi mücadele ve iyi oyun hedefimiz olacak"dedi.

Haber / Resim Okan Kara

Bakmadan Geçme