EHF W17 Şampiyonları eleme gurupları belli oldu

17 Yaş Kadınlar Avrupa Şampiyonası 2. Klasmanda mücadele edecek ay yıldızlılarımızın rakipleri belli oldu.

HENTBOLHABER.NET – Millilerimiz, Portekiz, Belarus, İtalya ve Gürcistan ile birlikte A grubunda mücadele edecek.

20 takımın mücadele edeceği Kadınlar 17 Yaş Avrupa Şampiyonası 2. Klasman gruplarının kura çekimi Avrupa Hentbol Federasyonunun (EHF) merkezi Viyana’da gerçekleştirildi.

Litvanya ve Makedonya merkezlerinde 5’erli 4 grup halinde gerçekleştirilecek olan “EHF W17 Championships” 14-20 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacak.

Litvanya merkezinde yer alan millilerimiz, A Grubunda Portekiz, Belarus, İtalya ve Gürcistan ile mücadele edecek.

B Grubunda ise Ukrayna, Litvanya, Finlandiya, Letonya ve İngiltere takımları yer alıyor.

EHF’nin genç yaş kategorilerine getirdiği yeni statü uyarınca A ve B gruplarını lider bitiren takımlar finalde karşılaşacak. Litvanya merkezinin şampiyonu olan takım 1. Klasman Avrupa Şampiyonasında (EHF W19 Euro) mücadele etme hakkı kazanacak. 

GENÇ KADINLAR AVRUPA ŞAMPİYONALARI

2 yılda bir sonu tek rakamla biten yıllarda düzenlenen kadınlar kategorisinde bu uygulama kadınlarda ilk olarak 2017 17 Yaş (M17) Kadınlar Avrupa Şampiyonasında gerçekleştirilecek. En iyi 16 takımla düzenlenen Avrupa Şampiyonası takımları “W17 Euro” adıyla 1. Klasman olarak belirlenirken, diğer katılımcı ülkeler “W17 Championships” adıyla 2. Klasmanda yer alacak. 

Yeni düzenleme ilk olarak milli takımımızın Bulgaristan merkezinde mücadele ettiği Erkekler 18 Yaş Avrupa Şampiyonalarında uygulanmıştı.

Bakmadan Geçme