Kadınlarda Avrupa’daki rakiplerimiz belli oldu

Kadınlar EHF Kupası ve Challenge Kupasında rakiplerimiz belli oldu.

Kadınlar EHF Kupasında Kastamonu Belediyesi GSK ve Challenge Kupasındaki temsilcilerimiz Zağnosspor ve Ardeşen GSK’nın çeyrek finaldeki rakipleri belli oldu.

Avrupa Hentbol Federasyonu’nun (EHF) Viyana’daki merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde EHF Kupasındaki temsilcimiz Kastamonu Belediyesi GSK, Rumen ekibi HC Zalau ile eşleşti. Challenge Kupasındaki temsilcilerimizden Zağnosspor İspanyol ekibi Rocasia Gran Canaria ile Ardeşen GSK ise İsveç ekibi Kristiastad Handball Klubb ile eşleşti.

Kadınlar EHF Kupası
Kadınlar EHF Kupası’nda grubunu lider tamamlayarak önemli bir başarıya imza atan temsilcimiz Kastamonu Belediyesi GSK, seri başı olarak katıldığı kura çekiminde Romanya ekibi HC Zalau ile eşleşti. HC Zalau 2.turda Yenimahalle Belediyespor’u elemişti.
Temsilcimiz çeyrek finaldeki ilk maçını 3-4 Mart tarihlerinde deplasmanda, rövanşını ise 10-11 Mart tarihlerinde de Kastamonu’da oynayacak. 

Temsilcimiz yarı finale yükselmesi durumunda SCM Craiova (ROU) – Handball Club Lada (RUS) eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

Kadınlar EHF Kupası eşleşmeleri
Vipers Kristiansand (NOR) – Brest Bretagne Handball (FRA)
Viborg HK (DEN) – Larvik (NOR)
HC Zalau (ROU) – Kastamonu Belediyesi GSK (TUR)
SCM Craiova (ROU) – Handball Club Lada (RUS)

KADINLAR CHALLENGE KUPASI ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ
Çeyrek finalde Zağnosspor ve Ardeşen GSK takımlarımızın rakipleri belli oldu.

Zağnosspor, İspanya takımı Rocasa Gran Canaria ile eşleşti. İspanyol ekibi 2015-2016 sezonunda Challenge kupasını temsilcimiz Kastamonu Belediyespor’u finalde yenerek kazanmıştı.

Bu kupadaki bir diğer temsilcimiz Ardeşen GSK ise İsveç ekibi Kristiastad Handball Klubb ile eşleşti. Milli oyuncumuz Aslı İskit’in de formasını giydiği Kristiastad Handball Klubb tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele ediyor. 

Çeyrek finalde ilk maçlar 3-4 Mart, rövanşları ise 10-11 Mart tarihlerinde oynanacak.

HC Lokomotiva Zagreb (CRO) – Virto / Quintus (NED)
Zagnosspor (TUR) – Rocasa Gran Canaria (ESP)
MKS Perla Lublin (POL) – Rincon Fertilidad Malaga (ESP)
Ardesen GSK (TUR) – Kristiastad Handball Klubb (SWE)

Bakmadan Geçme