Kalecinin Önemi

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile Antalyaspor arasındaki müsabakayı yazarımız Mehmet İhsan Doğan kaleme aldı.

Kalecinin Önemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, 2 Nisan Pazar günü karşılaştığı Maliye Piyango’yu 29-20 yenmişti. Bir çok açıdan ilginç geçen karşılaşmanın bana göre önemli olaylarından biri Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un kalecisi Taner’in maçın sonucunu etkileyen başarılı oyunuydu. 

Taner neler mi yaptı o maçta?

 – 7 metreler çıkardı,

– Birebirlerde Maliye Piyango’ya gol şansı tanımadı,

– Her kurtarışı ile takımı motive etti,

– Savunmasına güven verdi.

– Sonunda da takımı maçı 9 farkla kazandı!

Bu hafta da Taner, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un Antalyaspor’u 30-26 mağlup etmesinde başrol oyuncularındandı. Yine birebirlerde Antalyaspor’a gol şansı vermedi, yine çıkardığı toplarla takımını motive etti. Kısaca bir kalecinin yapması gereken hemen her şeyi yaptı Taner.

Pazar günkü maça gelirsek; Antalyaspor maça iyi başladı da sonunu getiremedi. Daha birinci dakikada 1-0; 4’üncü dakika da 2-1 öne geçti o kadar. Maçın kalan 56 dakikasında Büyükşehir Belediyespor’un üstünlüğü vardı. Ankaraspor, maçı istediği gibi yönlendirdi. 11’inci dakikada fark 5’e çıkmıştı. İlk 30 dakika 10 farkla 18-8 tamamlandı.

Ankara ekibi ikinci yarıya da gollerle başladı. Özgür ve Eldar’ın golleri ile ikinci dakikada fark onikiye çıktı. Antalyaspor toparlandı, farkı kapatmak için çabaladı. Beşinci dakikada farkı 9’a indirebilmişti. 

Sonrasında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, kendini yormadan, sıkmadan oyununu oynadı ve maçı 4 farkla 30-26 kazandı. 

Antalyaspor ise hentbol oynayacağına, hakemlerle didişmeyi tercih etti ve….

Başta da yazdığım gibi, (Bana Göre) maçın kahramanı Taner oldu. 7 gollü Eldar’ı üçer gollü Özgür, Durmuş, Alican, Görkem, Oleksandr ve Cemal izledi; Pavel ve Burak ikişer, İbrahim ise 1 golle skora katkı yaptı.

Antalyspor’da ise Alen 8, Nenad 7, Bozidar 4 gol atarken, Maksim, Boris, İsmet, Enes, Hakan, Veli ve Dalibor’un birer golü vardı.

Bakmadan Geçme