Kastamonu’nun rakibi DHK Banik Most’u tanıyalım

DELO EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi eleme grubunda mücadele eden temsilcimiz Kastamonu Belediyesi GSK’nın rakibi ev sahibi Most oldu.

HENTBOLHABER.NET – Kastamonu Belediyesi GSK, DELO EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi Eleme Grubu ilk maçında 31-15 gibi farklı bir skorla salondan galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

Yarı finalin diğer bir maçında ev sahibi DHK Banik Most, Rocasa Gran Canaria’yayı 21-28 mağlup etti ve yarın saat:17.00’de oynanacak olan final müsabakasında temsilcimizin rakibi oldu.

DHK Banik Most, Çek Cumhuriyeti’nin Ústí nad Labem Bölgesi’nde bulunan bir şehrin takımıdır. Şehir Orta Bohemya Yaylaları ile Erzgebirge Dağları arasında Bílina Nehri’nin kıyısında yer almaktadır. Nüfusu 1 Ocak 2015 tarihi itibarı ile 68bin civarı olan küçük bir şehir takımı olarak, Delo Kadınlar Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmayı istemektedirler.

Haber

Geçmiş Avrupa karnesine baktığımızda EHF Kupası gruplarında 2017-18’de yer aldılar. 2013/14 sezonunda son 16 Tur’unda mücadele ettiler.

2012/13 sezonunda Challenge Kupasını müzesine götüren ekip oldu. 2011/12 sezonunda ise EHF Challenge Kupası’nda çeyrek final oynama başarısı gösterdiler.

Çekya liginde ise 7 şampiyonluğu bulunan bir ekip olarak temsilcimizin rakibi oldular.

Most’un kadrosuna baktığımızda ise üç Slovak oyuncu bulunuyor. İşte o kadro;

Haber

Kastamonu Belediyesi GSK, kadro tecrübesi bakımından Most’a göre avantajlı olsa da, Most, takım olma özelliği ve hızlı oyun ile ön plana çıkıyor. Aynı zamanda ev sahibi olma avantajını kullanacak olan Çek ekibi, maçı kazanmak için tüm gücünü gösterecek.

Kastamonu Belediyesi GSK ile DHK Banik Most arasındaki müsabaka Saat:17.00’de başlayacak.

 

Bakmadan Geçme