Keşfedilmemiş Cevher Sports TV’de

Fotoğraf: Sascha Klahn/saschaklahn.com
Yazarımız Günal Ensari, “Keşfedilmemiş Cevher” adlı yazısı ile bir ayağa kalkışı, sahiplenmeyi anlatıyor.

Keşfedilmemiş Cevher Sports TV’de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk günden beri facebookta ve twitterda Avrupa Şampiyonası ile ilgili yazdığım her yorumuma “TEŞEKKÜRLER SPORTS TV” diye başladım, hala da devam ediyorum. Hentbolun dünyadaki yerini ve değerini görebilmenin yanında bütün hentbol severlere “modern hentbolu” izleme imkanını sağlayan Sports Tv’ye ne kadar teşekkür etsek azdır. Hentbolun teknik ve taktiğinin yanı sıra özellikle estetiğini yansıtan canlı yayının yerini hiç bir şey tutamaz. Abalo’nun attığı estetik golün üzerine izleyiciler ve yorumcular gündemde kalacak şekilde günlerce konuşabiliyor. Hansen’i, Karabatic’i, Duvnjak’ı, Cupic’i, Kopjar, Nagy’i, Omeyer’i, Sigurdsson’u, Jakopson’u, Anderson’u, Alilovic’i, Landin’i, Vargas’ı, Dibirov’u, Volff’u, Aguünagalde’yi, Maqueda’yı, Nenadic’i, Rutenka’yı, Lazarov’u, Szmal’ı, Bilecki, Myrhol’u, Zorman’ı, Weinhold’u, Melic’i ve genç Nilsson’u en üst seviyedeki performansları ile izleyebiliyoruz. Hentbol ile yakından uzaktan ilgili herkes bu sağlanan imkandan faydalanıyor. Teknik adamlar, sporcular,hakemler, gözlemciler, idareciler,seyirciler yararlanırken, bu arada en önemlisi hentbolu ilk kez ekrandan takip edecek yeni hentbol severlerin hentbol ailesine katılmasını sağlıyor.

Dünya şampiyonalarında diğer kıtalardan gelen daha zayıf takımları görebilirsiniz. Bu nedenle bazı maçların skorunu ve kalitesini tartışabilirsiniz. Ancak dünya hentbolunun kalbinin attığı Avrupa’da, üst sıralarda yer alan takımların yanı sıra, gruplarında 4. olup elenen takımların dahi, çok güçlü olduğu ve bir üst gruba yükselen takımlara kök söktürdüğünü, hatta küçük nüanslarla elendiğini görebiliyoruz. Bu da Avrupa’da hentbolun ne denli güçlü olduğunu gösteriyor.

Haber

EHF EURO 2016. Breslau (Polen), 22. Januar 2016. Am ersten Spieltag der Hauptrunden-Gruppe 2 trifft Schweden (gelb) auf Russland (rot).

Dünyada basketbolda herkesin takip ettiği NBA ne ise, hentbolda Velux Avrupa Şampiyonlar ligi de odur. Sports Tv bu ligde oynayan en değerli oyuncuları evimizde ağırlama imkanını sunuyor. Arkasından da canlı yayında onları yakından tanıyıp, hentbolun estetiğinin gerçeklerini en güzel haliyle görüp, onlar hakkında yorum yapmamıza olanak sağlıyor. Herkes günlük yaşam programını Sports Tv’ nin yayın saatlerine göre ayarlıyor. Yayın başlamadan televizyon karşısında yerini alıyor ve keyifle hentbol seyrediyor.

Hentbol karşılaştığı beklenmedik sınavdan tahminimce başarı ile geçiyor. Küçük, büyük herkes maçları seyrederken facebook ve twitter aracılığıyla Hentbolhaber.Net’e , Sports TV‘ye yorumlar yapıyor. Evde televizyonunun başında bireysel, grup halinde, ailece maçları seyretmenin yanında, seyahat esnasında takım halinde maç seyreden ve aynı anda yorumlarıyla katılanlara kadar herkes bu naklen yayınların heyecanını yaşıyor.

Bu ilgi ve potansiyel ile belki de sponsorların hentbolun henüz keşfedilememiş çok değerli bir cevher olduğunun farkına varacaklardır.

Hentbol için bu fırsatları yaratan Sports Tv’yi hentbol ailesi de heyecanla sahipleniyor. Umarım hentbol adına gerçekleşen bu olumlu yansımalar önümüzdeki günlerde daha da artarak devam edecektir.

Bu katkılarından dolayı hentbol ailesi adına Sports Tv’ye tekrar tekrar teşekkür ederiz.




Bakmadan Geçme