Küçük şehrin büyük takımı: Elverum Handball

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında bugünkü takım Norveç şampiyonu Elverum Handball Herrer.

HENTBOLHABER.NET – Dünyanın en iyi takımlarının VELUX EHF Şampiyonlar Ligi için sahaya inmesine 27 gün kaldı. ehfcl.com her gün devler ligindeki bir ekibi tanıtarak geri sayım yapıyor. Geri sayım Dinamo Bucuresti ile başladı. Björn Pazen’in bugün anlattığı takım Elverum Handball Herrer oldu.

DINAMO BUCURESTI 10 YIL SONA DEVLER LİGİNDE

2015/2016 Sezonunda Banja Luka’daki eleme turnuvasında başarılı olan Elverum Handball Herrer ilk defa VELUX EHF Şampiyonla Ligine katıldı. Norveç şampiyonu bu sezon devler ligine doğrudan katılmaya hak kazandı.

Teknik Direktör Michael Apelgren yönetiminde 2013 ve 2015’den sonra Norveç liginde üçüncü şampiyonluğunu kazanan Elverum’un hedefi uluslararası düzeyde gelişmek ve Avrupa’nın en iyi kulüplerine meydan okuyacak forma ulaşmak.

NORVEÇ’E MACAR YILDIZ

Elverum geçen sezon Şampiyonlar Ligindeki 10 maçının üçünü kazandı. Bu sezon daha iyisini yapmak isteyen ekip, Macaristan’ın eski milli oyuncularından Tamas Ivancsik’i Baia Mare’den transfer etti. Ancak kilit oyunculardan Steffen Stegavik kulüpten ayrıldı.

Menajer Bjørnar Myhren, Şampiyonlar Ligi mücadelesinin takımın gelişmesine büyük katkısı olacağını söylüyor. Myhren; “Avrupa’nın en iyi takımlarının performans seviyesine yavaş yavaş ulaşmak istiyoruz. Puan için mücadele edeceğiz fakat bu esnada Norveç hentbolunu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Hepsi birbirinden iyi takımlar olan rakiplerimizle Terningen Arena’da karşılaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

KAPTAN NERGAARD: RÜYAM GERÇEK OLDU

Zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğini söyleyen Kaptan Morten Nergaard; “Şampiyonlar Liginde mücadele edebilmek için azami performans göstermemiz gerektiğini biliyoruz. Ancak bu mücadeleyi, bu zorlanmayı ekibimiz için eğlenceli hale getireceğiz. Şampiyonlar Liginde oynamak en büyük rüyamızın gerçek olmasıdır” dedi. Kaptan Morten Nergaard, ömrü boyunca formasını giydiği kulübün devler liginde mücadele edecek seviyeye gelmesinin yerli oyuncular için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI BELLİ OLDU

Elverum’un sakinleri (20 bin kişi) için takımlarının Şampiyonlar Liginde oynaması büyük olay. Menajer Bjørnar Myhren; “Şampiyonlar Ligi kulübümüz ve Elverum için çok büyük öneme sahip. Avrupa’nın en iyileriyle karşılaşmak ve onların seviyesine yaklaşmaya çalışmak bizler için çok önemli” dedi.

KISACA ELVERUM HANDBALL HERRER

Elverum, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi C Grubunda HC Metalurg, Chekhovskie Medvedi, Montpellier HB, Naturhouse La Rioja ve Eleme Grubu 1 birincisi ile mücadele edecek.

Norveç ligi şampiyonu: 2012/13, 2014/15, 2015/16
Norveç Kupası şampiyonu: 2009

Gelenler: Josef Pujol (Hammarby), Tamas Ivanscik (Baia Mare)
Gidenler: Luka MItrovich (Gorenje Velenje), Steffen Stegavik, Lars Nordberg, Kalle Bjørkman (jübile yaptılar)
Antrenör: Michael Apelgren (2014)
Kaptan: Morten Nergaard

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi karnesi
Katılım: 2016/17 Sezonu dahil 3
Eleme (1): 2013/14
Grup maçları (2): 2015/16, 2016/17

EHF Kupası karnesi
Grup maçları 2012/13

Kupa Galipleri Kupası
Çeyrek final 2010/11

Bakmadan Geçme