Kupa’da çeyrek finalistler belli oldu

Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – 2020-21 sezonu Kadınlar Türkiye Kupası’nda ilk aşama geride kaldı.

Süper Ligde yer alan 12 takımın yanı sıra 1.lig temsilcileri Ankara Egospor ,Mudanya Belediyespor ve Ada Sokağıspor’un katılımıyla toplam 15 takım 4 merkezde mücadele etti.

Ankara’da oynanan grup maçları sonunda Yenimahalle Belediyesi beklenildiği gibi 3 maçını da kazanarak çeyrek final final bileti aldı. Bu gruptan son 8’e kalacak ikinci takım ise ancak son maçta belli oldu. İlk gün Görele Belediyespor Ankara Ego ile 28-28 berabere kalınca heyecan son güne taşındı. İki Başkent temsilcisinin mücadelesinde Yenimahalle Belediyesi ,Egospor’u 38-31 mağlup etti. Bu sonuçla Görele Belediyespor averajla da olsa çeyrek finale kalmayı başardı..

Adana’da yapılan B Grubu müsabakaları sonucunda Yalıkavakspor ile İzmir Büyükşehir ,Mudanya’da yapılan C grubu maçlarının ardından da Kastamonu Belediyesi GSK ve Konyaaltı Belediyesi son 8 takım arasına girdiler.

D grubu müsabakalarının merkezi ise Aksaray dı.Ev sahibi Aksaray Belediyespor’u mağlup eden Muratpaşa Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi çeyrek finalin diğer 2 takımı oldu.

PERİHAN TOPALOĞLU ACAR YİNE GOLLERİ SIRALADI.

Kadınlar Hentbol Ligi’nin en skorer oyuncusu olan Görele Belediyesinin takım kaptanı Perihan Topaloğlu Acar 3 grup maçında 31 gol attı.Tecrübeli oyuncunun ardından yine 3 karşılaşmada 29  gol kaydeden Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübünün genç oyuncusu Gizem Dilek ikinci sırada yer aldı.Bu kategoride ki üçüncü isim 27 golle Yalıkavakspor’dan Buket Yılmaz oldu. 

GRUPLARDAKİ SONUÇLAR VE PUAN DURUMUNA AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ

A GRUBU B GRUBU
C GRUBU D GRUBU

 

Bakmadan Geçme