Kupayı Kaldıran Konyaaltı Belediyesi'nden Şampiyonluk Değerlendirmesi

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'de dün oynanan final maçında Konyaaltı Belediyesi, Armada Praxis Yalıkavak'ı mağlup ederek Şampiyon oldu. Şampiyonluğu tescillenen takım, değerlendirmelerde bulundu.

Konyaaltı Belediyesi, Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda düzenlenen HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda şampiyon oldu.

Mehtap Şimşek ve Pınar Ünlü Hatipoğlu hakem ikilisinin yönettiği maçta ilk yarıyı 13-11 önde tamamladılar ve karşılaşmayı 30-21 kazanarak kupayı müzelerine götürdüler. Şampiyonluk töreninde Konyaaltı Belediyesi'ne kupa ve madalyalarını THF Başkanı Uğur Kılıç ve HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan verdi. İkinci olan Armada Praxis Yalıkavak'a ise ödüllerini THF Asbaşkanları Ediz Erkovan ve Serpil Çapar takdim etti. Dörtlü Final'in en iyi oyuncusu Sevilay İmamoğlu Öcal'a ise ödülünü HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan ile THF Genel Koordinatörü Zeki Pehlivan verdi.

Kupayı Kaldıran Konyaaltı Belediyesi'nden Şampiyonuk Değerlendirmesi

'Çok Gururluyuz'

HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan, turnuva sonrasında yaptığı açıklamada, "Türkiye Kupası'nın sponsoruluğunu yaptığımız üçüncü yılımız. Çok gururluyuz, bugün nefes nefese geçen bir mücadele seyrettik. Konyaaltı Belediyesi'ni çok tebrik ediyorum, şampiyonluğa uzandıkları için." ifadelerini kullandı.

Kupayı Kaldıran Konyaaltı Belediyesi'nden Şampiyonuk Değerlendirmesi
"Kadınların İsteyip de Yapamayacağı Bir Şey Yok!"

Türkiye Ligi'nde 11. kupayı kaldırdığını belirten Konyaaltı Belediyesi Başantrenörü Birol Ünsal, "Maç bekleidğimiz gibi geçti. Daha önce Armada Praxis Yalıkavak'ı ve Kastamonu Belediyes'ni mağlup etmiştik. O maçların bir tekrarı oldu diyebiliriz. Takım, bugün yüreklerini ortaya koydular ve kupayı istediler. Kadınların isteyipte yapamayacağı bir şey yok. Bizim için güzel bir gündü." dedi. 

Kupayı Kaldıran Konyaaltı Belediyesi'nden Şampiyonuk Değerlendirmesi

"İyi ki Bu Takımın Bir Parçasıyım"

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nın En Değerli Oyuncusu seçilen Sevilay İmamoğlu Öcal da şampiyonluk sonrası duygularını paylaştı. 

Öcal, bu sürecin çok mesaketli ve yorucu olduğunu belirterek "Bugün farklı bir skorla kupaya ulaştık. Bunun için çok mutluyum. Arkadaşlarımın emeğine sağlık, iyi ki bu takımınbir parçasıyım. Takımıma çok teşekkür edeiyorum" İfadelerini kullandı. 

Kupayı Kaldıran Konyaaltı Belediyesi'nden Şampiyonuk Değerlendirmesi

Çok İstiyorduk ve Kupa Bizim Oldu

Takımın önemli isimlerinden Diğdem Hoşgör de şampiyonluk sonrası yaşadığı duyguları açıkladı. Hoşgör, "Ligde 20'de 20 yaparak nağmağlup bir şekilde geldik. Yenilgisiz buraya gelmek çok güzel bir duygu oldu. ilk kupamızı almış olduk." diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Elimizden gelen her şeyin en iyisini yaparak kupamızı aldık ve evimize dönüyoruz. Çok iyi takımlar vardı burada, ama bizde çok iyi hazırlandık. Çok istiyorduk ve kupa bizim oldu." 
 

Bakmadan Geçme