Kurt: Finale yakışır hentbol oynadık

EHF Şampiyonasında ikinci olan U18 Milli Takımımızın Başantrenörü Yusuf Ali Kurt ve Yıldız Takımına seçilen Doruk Pehlivan final maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

HENTBOLHABER.NET – İlk defa düzenlenen Erkekler 18 Yaş EHF Şampiyonası (Men’s 18 EHF Championships 2016) finalinde Macaristan ile karşılaşan U18 Milli Takımımız, 1. Klasman Avrupa şampiyonasına (EHF EURO) gitme şansını yitirdi.

AY YILDIZLILARIMIZ İKİNCİ OLDU

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) tarafından genç yaş kategorilerinde benimsenen yeni sisteme göre üç merkezde düzenlenen 2. Klasman şampiyonada en iyi sonuçları alan takımlar 1. Klasmana yükseldi. 

Bulgaristan merkezinde B Grubundaki tüm maçları kazanan Ay Yıldızlılarımız,  A Grubunun lideri Macaristan ile yaptığı final maçında 36:28 mağlup oldu. Milli Takımımız kazandığı 7 penaltı atışının tamamını gole çevirmeyi başardı. Macaristan tek penaltısında başarıya ulaşamadı.

AVRUPA ŞAMPİYONALARI YENİ OYUN SİSTEMİ

MAÇIN ÖZETİ

Varna Kültür ve Spor Sarayında oynanan final karşılaşmasına iyi başlayan Türkiye oldu ve millilerimiz 2:4 öne geçti. Çabuk toparlanan Macaristan farkı kapattı ve farkı 3’e çıkardı (12:9) ancak millilerimiz farkı 1’e indirmeyi bildi (21:11). Bu dakikadan sonra Macar kaleci Xaver Damenyi kalesini öyle bir kapattı ki, millilerimizin rakip kaleye attığı her şut neredeyse kendi kalemize gol olarak döndü. Fırsatı kaçırmayan Macar oyuncular farkı 6’ya çıkardı ve ilk devre 20:14 sona erdi.

İkinci yarıda da Macaristan kontrolü elden bırakmadı. Macarlar, sert savunmayla ve kaleden top çıkmaya devam etmesiyle farklı galip gelmeyi başardı (36:28).

GOLLER

Türkiye: Görkem Biçer 11, Gürkan Soğukpınar 4, Mücahit Özalp 3, Doruk Pehlivan 3, Alper Aydın 2, Şener Can 2, Samet Kanberoğlu 2, Kerem Orhun Hacıoğlu 1

Macaristan: Uros Borzas 7, Kevin Rozner 7, Tamas Kecskemeti  5, Miklos Rosta 5, Barnabas Orban 4, Zoltan Szita 4, Oliver Szöllösi 2, David Ubornyak 2

MAÇIN YILDIZLARI

Maçın yıldızları Görkem Biçer ve Xaver Deminyi seçildi.

Zağnosspor forması giyen Sağ Kanat Görkem Biçer, 11 gol atarak maçın en skorer ismi oldu.

Kaleci Xaver Damenyi ise EHF Kupası katılımcısı Grundfos Tatabanya KC ekibinin formasını giyiyor.

Haber

Haber

KURT: KARŞIMIZDA MUHTEŞEM BİR KALECİ VARDI

U18 Milli Takım Başantrenörü Yusuf Ali Kurt; “İyi hentbol oynadık. Ancak rakibimizin kalesine duvar ören bir oyuncusu vardı. Macar kaleci imkansız toplar çıkardı. Böyle bir performans az görülür ve bizim için de en büyük şanssızlık bu oldu. Bu en zor maçımızdı diyemem. İyi hazırlanmıştık. Kazanamasak da EHF Şampiyonası finaline yakışır bir hentbol oynadık” dedi.

PEHLİVAN: DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ 

Sol Oyun Kurucumuz Doruk Pehlivan ise; “Kaybedilen bir finalin ardından konuşmak zor. Hentbolu çok seviyorum. Takım arkadaşlarıma saygılarımı sunuyor teşekkür ediyorum. Şampiyonanın ilk gününden bu yana herkes çok çalıştı. Bundan sonra daha çok çalışacağız, daha iyi olacağız ve bir sonraki şampiyonayı biz kazanacağız” dedi.

“TÜRKİYE MAÇINA İYİ HAZIRLANDIK”

Macaristan Başantrenörü Vilmos Imre; “Çok mutluyum. Amacımıza ulaştık. Final maçı çok zordu. Türkiye’ye karşı oynadığımız bu maça iyi hazırlandık ve iyi oynadık. Oyuncularımla gurur duyuyorum” dedi.

Macar oyuncu Uros Borzas ise; “Şampiyonayı kazanmak, amacımıza ulaşmak harika bir duygu. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kazanmayı hak ettik” dedi.

Haber

Bakmadan Geçme