Lanxess Arena’yı zirveye hentbol taşıdı

VELUX EHF Final4’a ev sahipliği yapan Köln’deki Lanxess Arena dünyanın en çok ziyaret edilen mekanları arasında zirveye yükseldi.

HENTBOLHABER.NET – 2016 yılının ilk yarısında 89 büyük etkinlikte yaklaşık 900.000 ziyaretçi ağırlayan Köln LANXESS Arena, sadece Almanya’da en çok ziyaret edilen çok amaçlı tesis olmakla kalmadı, bunun yanında PollStar dergisinin dünyada en fazla bilet satılan mekanlar arasına girdi.

2016’nın ilk yarısında dünyada en fazla bilet satışı yapılan mekanlar arasında beşinci sırada yer aldı.

Gösteri ve etkinliklere ev sahipliği yapan 200 mekanın yer aldığı sıralamada sadece izleyiciler değerlendirildi. Böyle VELUX EHF Final4 dahil olmak üzere 2016 Ocak-Haziran arasında Almanya’nın en büyük çok amaçlı arenasının kapılarından tam olarak 888 bin 217 biletli ziyaretçi girdi.

2016 VELUX EHF Final4’da önceden satılmış 19 bin 750 biletin sahibi iki günlük organizasyonda tribündeki yerlerini aldı ve belki de tarihinin en heyecan verici VELUX EHF Şampiyonlar Ligi finaline tanıklık etti. LANXESS Arena Direktörü Stefan Löcher, Kielce ile Veszprem arasındaki final için; “Kimse bir takımın o kadar farkı kapatıp sonunda da kupaya uzanacağını tahmin edemezdi. Hentbol tarihi için inanılmaz bir maç oldu” dedi.

2017 VELUX EHF FINAL4 biletleri saniyeler içinde tükendi. Kulüpler bazında Avrupa hentbolunun zirvesi olan etkinliğinin yanı sıra, hokey takımı Kölner Haie’nin maçları da oldukça fazla seyirci çekiyor.

Yılda sadece Lanxess Arena ziyaretçileri tarafından 450 bin konaklama sayısının altını çizen Löcher; “VELUX EHF FINAL4 gibi son derece özel bir organizasyon ve diğer spor etkinlikleri Köln turizmi için gerçek bir çekim kaynağı” dedi.

“PollStar” sıralamasında ilk üç sırayı İngiltere ve Fransa’daki mekanlar aldı: Londra’daki O2, Paris’teki AccorHotels Arena ve yine İngiltere’den Manchester Arena.

Björn Pazen / ehfcl.com

Bakmadan Geçme